Gradski odbor Srpske demokratske stranke Prijedor danas je obilježio krsnu slavu Svete apostole Petra i Pavla.

Položeni su vijenci na spomen-obilježje “Za krst časni” poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, te na spomen-bistu akademiku Jovanu Raškoviću, osnivaču Srpske demokratske stranke.

Maja Dragojević Stojić, povjerenik GO SDS-a Prijedor, istakla je “da je Srpska demokratska stranka zaslužna za osnivanje Republike Srpske, kao i da ove godine s ponosom obilježava i 31. godišnjicu postojanja“.

– Želim da živimo kako dolikuje, da živimo u blagostanju, da budemo jedan narod cijenjen širom svijeta, da se izborimo za bolje uslove u RS i to je ono čim se ja rukovodim i za šta ću dati sve od sebe – rekla je Stojićeva.

Radenko Stijepić, član Povjereništva GO SDS-a Prijedor, podsjetio je “da je SDS prva politička partija srpskog naroda u BiH, koja je vratila srpskom narodu sve ono što karakteriše jedan narod, od običaja, tradicije, kulture, pisma i svega onog što je bitno za jedan narod”.

Članovi Gradskog odbora SDS-a Prijedor prisustvovali su služenju Svete liturgije u Crkvi Svete Trojice, a upriličen je i slavski ručak.

kozarski.com