Nikola Đurđević (25) iz Prijedora osumnjičen je da je prekjuče iza ponoći audijem udario petnaestogodišnjaka u Kozarcu i pobjegao u Laktaše, dok je maloljetnik podlegao povredama, potvrđeno je za “Nezavisne”.

Đurđević je uhapšen, a Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor, rekao je da je pronađen automobil koji je najvjerovatnije učestvovao u ovoj nesreći i, kako je rekao, vozač je pobjegao u pravcu Banjaluke, s ciljem skrivanja tragova i izbjegavanja odgovornosti.

Očevidac tragedije u Kozarcu: Nakon nesreće vozač se vratio na mjesto pogibije dječaka i pitao šta se desilo – FOTO

“Na licu mjesta pronađeni su tragovi koji nesporno upućuju na saobraćajnu nesreću”, rekao je Vujanović.

Nesreća se desila u 00.50 na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka kada je, prema pisanju lokalnih portala, audi velikom brzinom naletio na tri mlađe osobe koje su išle ivicom kolovoza.

Vozač koji je usmrtio tinejdžera u Kozarcu pred tužiocem

Kako piše lokalni portal, tom prilikom teško je povrijeđena jedna osoba, a bicikl koji je gurao jedan od mladića je prepolovljen i završio je u kanalu pored puta. Prema riječima očevidaca, vozač je potom velikom brzinom pobjegao sa mjesta nesreće.

Dodaje da tragovi upućuju na to da je skrenuo u Kamičanima na staru cestu i krenuo prema Lamovitoj.

Tragedija kod Prijedora: Stradao dječak, vozač pobjegao pa uhapšen – VIDEO

“Vozio sam u pravcu Prijedora kada sam u mraku na cesti ugledao neko kretanje pa sam usporio. Pomislio sam da su migranti, jer ih viđam na tom dijelu puta. Ugledao sam mlađeg momka koji je mahao rukama, a potom i tijelo na kolovozu. Nisam mnogo razmišljao, jer je drugi mladić bio teško povrijeđen, već sam ih obojicu ubacio u auto i uputio se ka prijedorskoj bolnici. Nakon toga sam se vratio na lice mjesta gdje je stigla policija, a tada sam čuo da je vozač koji ih je udario pobjegao”, rekao je jedan Prijedorčanin za lokalni portal.

Saznajemo ko je usmrtio dječaka u Kozarcu: Nakon nesreće osumnjičeni se krio u Laktašima – FOTO

Nažalost, zbog teških tjelesnih povreda maloljetnik koji je zadobio teške povrede, preminuo je u bolnici.

Otkrivamo: Uhapšen vozač koji je usmrtio maloljetnog Prijedorčanina pa pobjegao

Kako saznajemo, vozač je audi sakrio u Laktašima, vratio se u Prijedor, gdje je ujutro nastavio sa obavezama, praveći se da se ništa nije dogodilo.

Poginuo maloljetni Prijedorčanin: Policija traga za vozačem koji ga je udario i pobjegao – FOTO

Policija je identifikovala osumnjičenog i uhapsila ga prekjuče u Prijedoru te u Laktašima pronašla vozilo koje je bilo prekriveno ceradom.

nezavisne.com