Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 844 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 275 osoba.

Radi se o 115 muških i 160 ženskih osoba, od kojih je 17 mlađe, 146 srednje i 112 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 65 osoba je iz Banjaluke, 31 iz Bijeljine, 15 iz Prijedora, 13 iz Laktaša, 11 iz Trebinja, po deset iz Dervente i Šamca, devet iz Modriče, po osam iz Kozarske Dubice i Ugljevika, po sedam iz Gacka i Teslića, po šest iz Doboja, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Prnjavora i Čelinca, po pet iz Broda, Gradiške i Zvornika, po četiri iz Bileće, Kotor Varoša i Šekovića, po tri iz Kneževa i Šipova, po dvije iz Vlasenice, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara, Ljubinja, Milića i Rudog i po jedna osoba je iz Bratunca, Istočnog Starog Grada, Petrova, Ribnika, Srpca i Han Pijeska.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Banja Luke i Laktaša i po jedna osoba iz Broda, Šamca, Teslića, Petrova, Trebinja, Šipova, Gradiške, Prnjavora, Han Pijeska, Bijeljine, Donjeg Žabara i Novog Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 61.780 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.350 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 42.714 osoba, a testirano je ukupno 257.777 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 769, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 325, a u ostalim bolnicama 444.

Na respiratoru su 84 osobe (43 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 41 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6.727 osoba, a nadzor je završen kod 180.264 osobe.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske