S obzirom da je magistralni put Prijedor – Banjaluka zatvoren zbog rekonstrukcije, saobraćaj se odvija alternativnim putnim pravcem Kozarac -Kamičani – Lamovita. Dok vozači negoduju zbog povećane gužve u saobraćaju, nadležni pozivaju na strpljenje.

Oni koji planiraju putovati za Banjaluku ili iz Banjaluke za Prijedor, moraju se naoružati strpljenjem, jer vožnja traje najmanje sat i po, tvrdi jedan od vozača, Dragan Tejić. Gužve su, kaže, velike, a put loš.

– Povećana je frekvencija saobraćaja, a put je uzak. Strašno je, gužva velika, a put je nikakav – rekao je Dragan Tejić.

Ovo je prva od tri faze radova na rekonstrukciji puta Banjaluka – Prijedor i trajaće tri mjeseca. Ako je suditi po onome što smo vidjeli na terenu, radi se punom parom. Zato iz “Prijedorputeva”, firme koja je jedan od izvođača radova, apeluju na vozače da imaju razumijevanja, jer će nakon sanacije ovaj putni pravac biti daleko bezbjedniji za saobraćaj.

– Lokalno stanovništvo savjetujemo da koriste i druge putne pravce poput puta Orlovača – Trnopolje – Omarska, kao i sve poprečne veze između stare i nove banjalučke ceste i ostalih lokalnih pravaca. Jednostavno, apelujemo na strpljenje, jer je bolje da se strpimo, da to uradimo za dva do tri mjeseca nego da šest mjeseci radimo pod saobraćajem – kaže Radenko Crnogorac, direktor “Prijedorputeva”.

U rekonstrukciju ovog magistralnog puta biće uloženo oko 22 miliona maraka. Pored dionice Kozarac – Omarska, biće rekonstruisan i dio puta od Omarske do Verića, u dužini od pet kilometara.

Kozarski vjesnik-RTV Prijedor