Socijalistička partija Srpske je u prvoj godini postojanja ostvarila odličan rezultat u vidu 30.000 glasova u Republici Srpskoj, dok je prijedorska organizacija osvojila dva mandata u Skupštini grada za svega nekoliko mjeseci rada, izjavio je danas povjerenik SPS-a za prijedorsku regiju Duško Miletić.

“To pokazuje da smo uradili dobar posao u ovako teškim vremenima. U narednom periodu planiramo da nastavimo sa organizovanjem Gradskog odbora, osnivanjem mjesnih odbora i izborom rukovodstva gradskog odbora. Planiramo da na narednim opštim izborima imamo poslanika sa ove regije. Ja sam, kao povjerenik regije, na terenu i u ostalim lokalnim zajednicama da bismo postigli taj željeni rezultat”, rekao je Miletić novinarima u Prijedoru prilikom obilježavanja prve godine od osnivanja stranke.

Govoreći o saradnji sa koalicionim partnerima u gradu Prijedoru, sa kojima je postignut sporazum prije lokalnih izbora, Miletić je naveo da je ta koalicija dobila svog gradonačelnika i da je nakon izbora krenula u formiranje vlasti.

“Zadovoljni smo dobijenim funkcijama koje smo dogovorili i sve je ispoštovano”, rekao je Miletić.

Zamjenik šefa Povjereništva SPS-a prijedorske regije Nebojša Savanović najavio je da će u narednom periodu još jače raditi, da je cilj za 2022. najmanje jedan poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a za 2024. udvostručiti rezultat sa prvih lokalnih izbora u kojima je ova stranka učestvovala, odnosno četiri odbornika u prijedorskoj Skupštini.

“Nakon godinu dana mi možemo da podvučemo crtu i kažemo da je naša misija uspjela. Oformili smo partiju pred samo zatvaranje zbog korone. U izuzetno teškim okolnoistima smo radili, sklapali članstvo i formirali odbore i uspjeli smo u svom zadatku. Postali smo parlamentarna stranka u Prijedoru, činimo vlast koja je uz gradonačelnika, želimo da vratimo u centar pažnje malog čovjeka, njegove aktivnosti i ono što pripada lokalnoj vlasti, a to je 90 odsto prava malog čovjeka”, istakao je Savanović.

SRNA