Ulice i prilazi osnovnim školama u Prijedoru su u katastrofalnom stanju zbog velikog broja rupa i lokvi koje moraju da preskaču đaci i njihovi roditelji.

Zbog vode na ulazu u škole juče su reagovali roditelji djece koja pohađaju Osnovnu školu „Petar Kočić“ na Urijama, kao i Osnovnu školu „Branko Ćopić“ u centru grada.

– Da li u bliskoj budućnosti ima plan za rješavanje prohodnosti za pješake i učenike do škole “Petar Kočić” pošto je voda po cijeloj cesti ili da od škole tražimo gumene čizme za djecu – upitao je jedan od roditelja nadležne u Gradskoj upravi putem servisa 48 sati na internet stranici grada.

Iz Gradske uprave su obećali da će riješiti problem.

-Nadležno Odjeljenje je upoznato sa problemom oborinskih voda, te će sagledati situaciju i naći rješenje na koji način da se ta voda odvuče sa saobraćajnica, pošto ne postoje odvodni kanali u ulicama oko same škole-poručili su iz lokalne uprave.

Lokve dočekaju đake i na ulazu u dvorište Osnovne škole “Branko Ćopić”.

-Kao majka dvoje djece što ide u tu školu želim da prijavim da djeca idu u po vodi da bi ušla u školsko dvorište. Molim nadležne ako se moze to riješiti pa sa makar dvoje kolica pjeska-apeluje ova majka.

Iz Gradske uprave su joj se zahvalili na prijavi problema.

-Nadležno Odjeljenje će sagledati stanje na terenu te ukoliko budu postojale mogućnosti riješiti eventualni problem-naveli su u svom odgovoru na servisu 48 sati.

srpskainfo.com