rudar prijedor-proleter-foto (6)Fudbaleri Rudar-Prijedora su u trećoj provjeri u okviru priprema za nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske, poslije pobjeda nad ekipama Podgrmeča iz Sanskog Mosta (3:0) i Slobode iz Novog Grada (3:1) u Krupi na Vrbasu, u prijateljskom odmjeravanju snaga, takođe na terenu sa vještačkom tavom, ali u Banji Vrućici, remizirali protiv prvoligaša RS Proletera iz Teslića rezultatom 2:2.

Po lijepom vremenu viđena je zanimljiva utakmica u kojoj su izabranici trenera Mile Lazarevića pokazali veliku želju i ukoliko tako budu igrali u borbama za bodove, mogu se nadati opstanku. Posebno je u njihovim redovima bio istaknut nekadašnji član „rudara sa Sane“ Mihailo Anđelić, a robusni kapiten Vladimir Marković je u dva navrata pokušao da nadmudri sigurnog Dalibora Kozića, da bi u 35. minuti iz blizine završio akciju svog tima koja je išla po desnoj strani za 1:0.

Međutim, taj pogodak nije uticao na momke Zorana Bujića, koji su u većem dijelu susreta kontrolisali igru, imali više loptu u nogama, pokušavajući tečno da izgrađuju akcije, a kada je rival htio da zaprijeti bili agresivni. Veoma brzo osvajao je prostor napadač Dragan Ristić, vraćao se i do sredine terena, uzimao lopte, a u 42. minuti, iskoristio centaršut Siniše Radoje sa desne strane i pogodio cilj za rezultat na odmoru od 1:1.

U nastavku, pored neumornog Bojana Burazora, mnogo živosti i još veću agresivnost zeleno-crnih donio je Filip Arežina. U 57.minuti odlično je sa oko 20 metara gađao lijevi ugao Sameda Hodžića, koji je sjajno intervenisao. Dva minuta kasnije kapiten Vedran Kantar iskosa sa desne strane šutira kraj istrčalog čuvara mreže protivnika, ali lopta odlazi kraj same lijeve stative. Samo minut kasnije na suprotnoj strani kraj iste aut-linije Dejan Gavrić je tukao negdje iz visine šesnaesterca, lopta je imala čudnu putanju i prevarila Kozića za 2:1.

Opet je Arežina u 66. minuti isprobao udarac u isti ugao, ponovo je Hodžić izašao kao pobjednik, a mladi golman, kome je tek 16 godina, još u nekoliko navrata se istakao odličnim intervencijama. Ipak, u 83.minuti Arežina je sa oko 25 metara, iako se očekivao njegov udarac ka golu, lijepo uposlio Nemanju Marića na desnoj strani, uslijedio je centaršut, a „otpad“ iz šesnaesterca Teslićana iskoristio je neumoljivi Njegoš Despotović i postigao svoj drugi gol ove zime.

Ako je suditi po tri odigrana meča Prijedorčani su na dobrom putu da tempom „gaze“ svoje konkurente. Nema „preskakanja“ igre, iako Čedomir Ćulum ima kvalitet da iz zadnje linije filigranski tačno uposli igrače koji su pred kaznenim prostorom protivnika ili „dijagonalama“ na bočnim pozicijama. Vremena još ima dovoljno, a prilika za uigravanje svih linija je osmodnevni boravak u Makarskoj, na obalama Jadranskog mora susjedne Hrvatske.

Proleter (Teslić):Rudar-Prijedor 2:2(1:1)

Banja Vrućica
Gledalaca: 50
Sudija: Dragan Ninković (Doboj)
Strijelci: Marković u 35. i Gavrić u 60. za Proleter, a Ristić u 42. i Despotović u 83.minuti za Rudar-Prijedor

PROLETER:
Hodžić, D.Popović, Arsenovć, Galamić, Mijailović, Imamović, Anđelić, Mahmutović, Marković, Gavrić, Dolić
Igrali su još: Nedić, R.Popović, N.Popović, Lale, Petrović, Nikolić, Radonjić, Radoš. Đukarić

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić, Šodić, Ćulum, Saničanin, Kukavica, Hamzić, Burazor, Radoja, Kojić, Kantar, Ristić
Igrali su još: Pekija, Marić, Mrkić, Gavranović, Pavković, Despotović, Arežina

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva