Nakon priče koju je emitovala BN televizija o sestrama Sabljić iz prijedorskog sela Pejići, koje su živjele u polusrušenoj kući punoj stršljenova, priča je dobila svoj epilog.

Sestre Stana i Stojanka Sabljić bez ikog bližnjeg same prepuštene sudbini, kraj sa krajem sklapaju uz pomoć dobrih ljudi i komšija koje zovu svojom djecom.

Sakrivene u šikari uz blatnjav put žive u selu Pejići kod Prijedora. Zahvaljujući akciji koju je pokrenuta putem emisije „Ruka spasa” BN televizije i dobrim ljudima koji su se odazvali da pomognu, za sestre Sabljić prikupljena su novčana sredstva i kupljen je kontejner koji je zamijenio staru i polusrušenu kuću u kojoj su one živjeli pune tri decenije. Iako nemaju ništa, ipak nisu krile osmijeh za novim domom.

„Znači mi puno. Do neba smo sretni. Sa svime. Mnogo Vam hvala imali sreće i zdravlja“, kaže Stana.

Njenu sestru Stanojku pored neimaštine ovih dana zadesila je i bolest, pa nikud iz kućice ne izlazi. U humanitarnoj akciji pomogao je i Zijad Ćanić, predsjednik humanitarnog udruženja „Optimisti“ koji je sve organizovao da se sestre Sabljić usele u topli dom. Kako sam ističe ovo je primjer da se u ovim teškim vremenima ne smije zaboraviti humanost.

“Ovo je priča za sve druge ljude kojima treba da pomognemo, naročito u ovom momentu. Želim da se zahvalim svim dobrim ljudima koji su prepoznali ovu priču i sigurno da smo pokazali da i u ovakvim vremenima možemo da nešto napravimo za ove dvije sestre“, kaže Zijad Ćanić iz Udruženja građana „Optimisti“ iz Prijedora.

Ćanić se zahvalio svima koji su pomogli naglasivši da je topli dom za sestre Sabljić obezbijeđen za samo 12 dana kao i struja i voda. Nakon tri decenije muke i patnje sestre Sabljić konačno mogu da osjete kako je to kada imaš topli dom i bezbijedan krov nad glavom.

rtvbn.com