kantar u akcijiRukovodstvo Rudar Prijedora ima želju da ugosti omladinsku reprezentaciju Republike Srpske (U23) 28. februara u generalnoj probi pred početak proljećnog dijela fudbalskog šampionata Srpske, čime bi bilo uveličano otvaranje rekonstruisanog Gradskog stadiona u Prijedoru.

Da bi se to desilo Prijedorčani moraju uputiti zvaničan dopis Fudbalskom savezu Republike Srpske pošto je sada sve na usmenom dogovoru.

– Ideja Prijedorčana je odlična i oni već duže vremena žele da budu domaćini selekciji Srpske. Ipak, prvo treba da se obrate zvaničnim dopisom pa ćemo tek tada razgovarati. Ukoliko oni pošalju taj dopis, stručni štab omladinske selekcije sa selektorom Branimirom Tulićem odlučiće hoće li igrati ili ne. Problem je u tome što tad počinje Premijer liga BiH, dok su klubovi iz Prve lige u završnoj fazi priprema pa je pitanje ko bi od njih pustio igrače da igraju za reprezentaciju. Nije isključeno da susret bude odigran u nekom drugom terminu, ali o svemu ćemo razgovarati tek i ako dobijemo zvanični dopis – rekao je generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković.

“Rudare” je napustio napadač Rastko Rokvić, koji je prešao u redove komšija Kozare iz Gradiške, dok je uprava izmirila dugovanja zbog kojih nije mogla registrovati igrače.

– Izmirili smo 1.000 KM duga prema FS RS, dok je sekretar Zijad Čanić sam platio svoju kaznu od 300 KM. Takođe, izmirili smo dio obaveza prema Područnom fudbalskom savezu Prijedor i nemamo nikakvih problema u vezi sa registracijom igrača – kazao je predsjednik kluba Goran Bojić.

Pripreme u Makarskoj

Pripreme za proljećni dio sezone fudbaleri Rudar Prijedora u subotu će nastaviti u Makarskoj, gdje će boraviti deset dana. Ekipi koja trenira u gradu na Sani pridružili su se golman Dalibor Kozić, koji je pauzirao zbog prehlade, kao i napadač Danko Pavković, koji i dalje čeka sertifikat iz Inđije za koju je do sada nastupao.

– Odigraćemo četiri ili pet kontrolnih utakmica i za sada rivali bi nam mogli biti Slavija iz Istočnog Sarajeva, Neretvanac (Opuzen) i drugi tim splitskog Hajduka. Do odlaska u Makarsku odigraćemo jednu kontrolnu utakmicu – rekao je šef stručnog štaba “zeleno-crnih” Zoran Bujić.

Glas Srpske