Gradu Prijedoru odobrena je donacija informatičke i druge tehničke opreme vrijedne 51.805 KM bez PDV-a, u okviru Projekta lokalnog ekološkog i ekonomskog upravljanja /MEG/, koji finansira Vlada Švajcarske, a sprovodi UNDP, saopšteno je danas iz prijedorske Gradske uprave.

“Zbog izuzetnih ostvarenih rezultata tokom sprovođenja MEG projekta, inicijalno planirana vrijednost donacije od 30.000 KM je znatno uvećana kao nagrada za uloženi trud i ostvarene rezultate”, navedeno je u obrazloženju.

Donacija uključuje 15 desktop računara, osam laptopa, dva multifunkcionalna mrežna štampača, projektor, dva laserska daljinomjera, ručni dži-pi-es /GPS/ i dron letjelicu opremljenu za standardno i termovizijsko snimanje terena i objekata.

Ova donacija odobrena je nakon uspješne realizacije brojnih edukacija i drugih aktivnosti u okviru MEG projekta, a primarno je namijenjena službama zaduženim za poslove prostornog uređenja i zaštite životne sredine, a radi unapređenja tehničkih kapaciteta organa uprave.

Prijedor je i u prethodnim fazama ostvario dobre rezultate – za period realizacije projekta u 2018. i 2019. godini osvojio je drugo mjesto u ukupnom poretku od 18 opština i gradova koji učestvuju u MEG projektu.

SRNA