rudar prijedor-trening u hali (1)U prijateljskom odmjeravanju snaga prvoligaša Republike Srpske i komšija, na terenu sa vještačkom travom u Krupi na Vrbasu, Rudar-Prijedor je, poslije pobjede nad prvoligašem FBiH Podgrmečom iz Sanskog Mosta (3:0), savladao i Slobodu iz Novog Grada sa 3:1.

Već u uvodu meča izabranici Zorana Bujića krenuli su ofanzivno i u 11. minuti stekli prednost od 1:0.

Kapiten Vedran Kantar je započeo akciju, koju je, iskoristviši odličan centaršut Nebojše Šodića, zapaženog, iako je kao i protiv Sanjana igrao pod „antibioticima“ zbog povrede noge, na kraju završio brzonogi Njegoš Despotović, pošto je na „drugoj stativi“ prihvatio loptu i poslao je rutinski u mrežu.

Novograđani su zaprijetili u 21.minuti. Najzapaženiji u njihovim redovima, uz kapitena Sašu Kovačevića, Aleksandar Vojnović lijepo je prošao po desnoj strani, ušao u protivnički šesnaesterac, ali nije bilo saigrača da sa „peterca“ reaguju na njegovo sjajno ubacivanje.

Raspoloženi Kantar oprobao je u 27. minuti udarac sa oko 20 metara, ali je lopta završila kraj desne stative „crvenih“ sa stadiona „Mlakve“ da bi tri minuta kasnije glavom iz blizine „matirao“ golmana Damira Krupića, povisivši vođstvo svog tima na 2:0 i tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku na obje strane dobili su mlađi igrači. Živnula je i ekipa Zlatka Jelisavca, koji nisu željeli podređenu ulogu.

U 51. minuti Ljuban Antonić veoma dobro se snašao u kaznenom prostoru rivala i savladao Marka Reljića, koji se od početka utakmice našao među stativama, umjesto prehlađenog standardnog Dalibora Kozića za 2:1.

U 60. minuti Kantar je, ovoga puta na asistenciju Nemanje Marića sa desne strane, takođe glavom i to gotovo sa 14-15 metara iskoristio pometnju u odbrani Slobode, „ovjerivši“ tako trijumf „rudara sa Sane“.

Bio je to, ispostaviće se, konačan ishod u megdanu starih sportskih prijatelja, iako je bilo borbenosti i želje, a i situacija iz kojih se rezultat, možda mogao promijeniti.

Rudar-Prijedor: Sloboda(NG) 3:1(2:0)

Krupa na Vrbasu
Gledalaca: 50
Sudija: Dragan Žarić (Kotor Varoš)
Strijelci: Despotović u 11. i Kantar u 30. i 60. za Rudar-Prijedor, a Antonić u 51.minuti za Slobodu.

RUDAR-PRIJEDOR:
Reljić, Šodić, Kukavica, Ćulum, Saničanin, Burazor, Arežina, Radoja, Kantar, Despotović, Ristić
Igrali su još: Petrović, Marić, Nišević, N.Pekija, Hamzić, Adžić, Kojić, Miličević, Mrkić, Gavranović

SLOBODA(NOVI GRAD):
Krupić, Popović, Vranješ, Mešić, Stojanović, Kovačević, Vojnović, Mustedanagić, Babić, Antonić, Ćulibrk
Igrali su još: Kondić, Majkić, R.Pekija,Žujić, Delalić, Kenjalo, Drljača, Ljubišić, Šumić, Plavulj

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva