Na području Prijedora trenutno je 12 lica pozitivno na virus korona, 206 lica oporavilo se od kovida 19, dok je 19 lica preminulo, saopštio je danas gradski Štab za vanredne situacije.

“U kućnoj izolaciji su 43 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 2.525 lica. U kovid bolnici smještena su četiri lica iz Prijedora i jedno iz Novog Grada”, navodi se u saopštenju.

Štab apeluje na stanovnike Prijedora da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja virusa korona, a, prije svega, da održavaju fizičku distancu od dva metra, nose zaštitne maske, održavaju ličnu higijenu, te redovno čiste i dezinfikuju prostorije u kojima borave i rade.

“Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi na području grada Prijedora da u saradnji sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i u skladu sa instrukcijom Ministarstva uprave i lokalne samouprave vrše nadzor nad sprovođenjem mjera utvrđenih zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije”, dodaje se u saopštenju.

Štab je odobrio Sportskom društvu za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub” Prijedor održavanje berze sitnih i ukrasnih životinja, planirane za 11. oktobra u Starom gradu od 7.00 do 12.00 časova.

“Obavezuje se organizator da preduzme sve propisane epidemiološke mjere, a prije svega da obezbijedi uslove za održavanje fizičke distance od dva metra i obavezno nošenje zaštitne maske za izlagače i posjetioce”, navodi se u saopštenju.

SRNA