Predsjednik banjalučkog Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetiće sutra prodajnu humanitarnu izložbu slika u Muzeju Kozare sa koje je sav prihod namijenjen za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici.

Izloženo je 25 radova 19 slikara iz Republike Srpske koji su donirali svoja djela za potrebe ove izložbe, a cijena svake slike je 500 KM.

Organizatori humanitarne izložbe, koja je u Muzeju Kozare i holu Pozorišta Prijedor otvorena 24. avgusta, jesu Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, grad Prijedor i Muzej Kozare.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov ranije je rekao je da je oko 70 odsto radova na Dnevnom centru urađeno i da se nada njegovom završetku do kraja godine. Objekat se prostire na 714 metara kvadratnih, a ukupna investicija je vrijedna 280.000 evra.

Ovo je peta humanitarna prodajna izložba koju je Odbor uz pomoć lokalnih institucija prethodno organizovao u Banjaluci, Brčkom, Trebinju i Istočnom Sarajevu, gdje je do sada prodato 27 slika.

Iz Odbora je upućen apel svima koji mogu i žele da pomognu ovaj humani projekat da kupe sliku i tako učestvuju u izgradnji Dnevnog centra koja se velikim dijelom realizuje zahvaljujući humanosti ljudi iz Republike Srpske.

Obilazak izložbe u Muzeju Kozare zakazan je za 11.00 časova.

SRNA