Fudbalski klub “Rudar-Prijedor” i istoimeni kuglaški klub potpisali su danas u Prijedoru sporazum o saradnji.

Predsjednik FK “Rudar-Prijedor” Darko Milunović rekao je da je ovo nastavak saradnje koju je ovaj klub započeo u oblasti fudbala početkom ove godine, redom okupljajući regionalne klubove, a da je sada ovo iskorak i ka drugim sportovima kako bi se napravila jedna porodica “Rudar-Prijedor”.

“Sporazum ima za cilj saradnju u svakom smislu – i organzaciono, i sportski, i finansijski. Neformalna saradnja postoji i od ranije, a sada je samo formalizujemo”, rekao je Milunović na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Milunović je naveo da sporazum podrazumijeva zajednički rad na promociji sporta, posebno sportova sa dugim tradicijama, kao i infrastrukturnu podršku jednih drugima.

Predsjednik Kuglaškog kluba “Rudar-Prijedor” Lazo Marčetić rekao je da ovaj sporazum nije slučajnost, već plod dugogodišnje saradnje koja traje.

“Ovo je pokušaj da ljudi razmisle o stvaranju Sportskog društva `Rudar-Prijedor`”, rekao je Marčetić.

On je dodao da je mnogo kuglaša poteklo iz reda fudbalera.

“Kuriozitet je da je i naš današnji kapiten Siniša Miljatović bio i kapiten FK `Rudar`. Takođe, imamo aktivne kuglaše koji su u stručnom štabu FK `Rudar` i nadamo se da će naša saradnja trajati još ovoliko godina”, rekao je Marčetić.

SRNA