Omarska: Progres 4:1

Strijelci: Panić ‘73, Rosić B ‘86, ‘90, ‘90+5 – Verić ‘31 (pen)
Sudija: Railić Aleksandar (Derventa)
Žuti kartoni: Grahovac, Anđić, Romanić B, Zdjelar, Rosić B, Vračar, Lajić (Omarska) Svjetlanović, Đukarić, Vučić (Progres)

Omarska:
Jokić 7, Ratković M. 7, Zdjelar 7 (Rosić Đ. 7), Romanić B. 7, Rosić B. 8, Vračar 7 (Stojnić -), Panić 7,5, Krecelj 7 (Ratković A. -), Grahovac 7, Anđić 7, Lajić 7
Trener: Vuleta Milenko

Progres:
Vrebac 5,5, Stojanović 5,5, Svjetlanović 5,5, Kulišić 5,5, Đuranović 5,5, Glamočić 5,5, Verić 6, Budić 5,5, Vučić 5,5, Marjanović 5,5, Đukarić 5,5 (Kopanja -)
Trener: Glamočić Dragan

U jednoj izvanrednoj fudbalskoj utakmici Omarska je u samom finišu slomila goste iz Kneževa i pobjedila sa 4-1, s tim da su tri gola domaći postigli nakon 86.minute. Igralo se oštro i požrtvovano sa obe strane, pa je sudija Railić pokazao čak deset žutih kartona. Gosti iz Kneževa su se pokazali u odličnom svijetlu, posebno su se istakli Obrad Stojanović i Miljan Budić koji su zadali mnogo problema odbrani Omarske. Sa druge strane, moraju se pohvaliti i domaći fudbaleri koji su pokazali karakter, nisu odustajali do samog kraja, nadtrčali su protivnika i na kraju ga slomili u samom finišu za vrijednu i visoku pobjedu. Gledaoci ponovo nisu mogli na stadion, ali se skupilo dosta najvatrenijih pristalica koji su gledali utakmicu izvan stadiona i sa okolnih kuća i pružili veliku podršku igračima Omarske da naprave preokret. Opšti stav je da je ovo bila jedna od najboljih drugoligaških utakmica u poslednjih nekoliko sezona.

Gosti su bolje ušli u utakmicu, a domaći igrači su počeli nekako mlako i dosta rastrzano. Već u 20. minutu gosti ugrožavaju Jokića u dva navrata, ali Đuranović je šutirao neprecizno, a šut Verića je izblokiran. Ipak, u 29.minutu gosti dolaze do zasluženog vođstva. Budić je umakao odbrani Omarske, Romanić Bojan ga ruši u šesnaestercu, a sudija Railić pokazuje na penal. Siguran izvođač je bio Verić i doveo Progres u vođstvo 1:0. U tim trenucima Progres je djelovao mnogo bolje na terenu, čvršće u sredini terena, a Omarska nikako nije uspjevala da preuzme inicijativu. Ipak nakon gola Progresa, počela je i Omarska da igra dosta bolje, te iz tog perioda valja izdvojiti jednu dobru priliku koju je propustio Vračar. Sa druge strane, Progres je bio opasniji i Omarska je mogla biti zadovoljna što se na poluvrijeme otišlo sa samo golom zaostatka.

U drugom poluvremenu viđena je očekivano opšta ofanziva Omarske i mnogo bolja igra. Ipak, to je ostavilo i mnogo prostora igračima Progresa za kontranapade. Dva puta je Budić uspio da izađe jedan na jedan sa golmanom Jokićem, ali je oba puta Jokić bio uspješniji i tako je spriječio Budića da udupla vođstvo i možda riješi utakmicu. Ipak, kako je utakmica odmicala postajalo je jasno da je Omarska spremnija ekipa, gosti su sve više padali na fizičkom planu i napadi Omarske su postajali sve opasniji. Trener Vuleta je u igru uveo odmorne Rosić Đorđa i Stojnića, a izgleda da trener gostiju nije imao adekvatne zamjene. Nakon ulaska Rosića i Stojnića, Omarska je još jače pritisnula goste.

Do zasluženog izjednačenja Omarska je došla u 73.minutu. Anđić je ubacio aut u šesnaesterac, Krecelj je glavom prebacio loptu na peterac, a tu se lukavo ubacio Panić i glavom savladao Vrebca. Gosti su nakon toga imali dva opasna slobodna udarca iz idealnih pozicija, ali nisu uspjeli savladati Jokića. Sa druge strane Rosić Branko je imao jedan dobar prodor, odigrao sjajnu povratnu do Rosić Đorđa, ali njegov šut je izblokiran.

I onda, šokantna završnica utakmice.

U 86.minutu Rosić Đorđe idealno upošljava Rosić Branka koji je brži od neodlučnog golmana Vrebca, stiže prije do lopte i šalje je u mrežu za vođstvo Omarske od 2-1. Gosti su krenuli bezglavo u napad, što u 90.minutu koriste domaći. Lajić je sjajno iz faze odbrane uposlio Panića koji se našao sam pred golmanom, ali je nesebično uposlio Branka Rosića kojem nije bilo teško da plasira loptu u praznu mrežu, tako da je doveo Omarsku u vođstvu od 3:1 i definitivno riješio utakmicu. U poslednjim trenucima utakmice, Panić je sjajno izveo korner, najviši u skoku je Rosić Branko koji je tako za nepunih deset minuta kompletira drugi het trik ove sezone i postavio konačnih 4:1, za opšte oduševljenje igrača i navijača Omarske.

Na kraju još jednom da ponovimo, odlična utakmica, odličan Progres sa sjajnim pojedincima i pobjeda Omarske nakon preokreta. U sljedećem kolu Omarska gostuje kod Dubrava, a Progres dočekuje Laktaše.

FK Omarska