Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 445 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 59 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 31 muških i 28 ženskih osoba, od kojih je 12 mlađe, 40 srednje i sedam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 12 osoba je iz Zvornika, sedam iz Bijeljine, šest iz Kotor Varoša, pet iz Laktaša, po četiri iz Mrkonjić Grada i Bratunca, po tri osobe iz Banjaluke, Prnjavora, Gradiške i Dervente, po dvije iz Čelinca i Prijedora i po jedna iz Pala, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice i Lopara.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Ugljevika, Šipova, Laktaša, Bijeljine i Rogatice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 6.945 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 237 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.090 osoba, testirane su ukupno 61.845 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 250, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 60, a u opštim bolnicama 190.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.275 osoba, a nadzor je završen kod 53.441 osobe.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske