U mjestu Donji Orlovci kod Prijedora danas je održan memorijalni fudbalski turnir u znak sjećanja na 11 igrača Fudbalskog kluba “Kozara” iz ovog mjesta, koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Gradskog fudbalskog saveza Prijedor Vladimir Stakić rekao je da je ovaj memorijal lijepa tradicija koju treba nastaviti, jer se ne smiju zaboraviti žrtve koje je ovaj klub podnio za odbranu Republike Srpske.

Član uprave FK “Kozara” Miomir Kesić rekao je novinarima da su njihovi fudbaleri stradali na raznim ratištima od 1992. do 1995. godine.

On je istakao da se memorijalni turnir ove godine održava 22. put, a da su povodom 20 godina održavanja memorijala dobili priznanje grada.

Kesić je naveo da klub postoji već 45 godina, uglavnom okuplja djecu lokalnog stanovništva.

Prije početka turnira služen je parastos poginulim fudbalerima, a vijence na spomenik su položili članovi FK “Kozara”, porodica poginulih, te predstavnici boračke organizacije i političkih partija.

Domaćini su zahvalili svima koji podržavaju ovaj turnir, a pored lokalnih privrednika, Gradske uprave Prijedor, tu je i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite.

Na današnjem memorijalnom turniru, osim domaćina, učestvovale su i ekipe FK “Gomjenica” i FK “Brzi” iz Busnova koji su odigrali po jedno poluvrijeme utakmice.

Iako je bilo najavljeno, memorijalu nije prisustvovao resorni ministar Duško Milunović.

SRNA