U višednevnu posjetu Prijedoru večeras je doputovala grupa od četrdesetak djece sa posebnim potrebama i mladih iz Kosovske Mitrovice, u pratnji roditelja i rukovodstva Udruženja “Podrži me”.

Posjetu je organizovao Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske uz podršku Uprave za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu Vlade Srbije i Javne ustanove Centar “Sunce” iz Prijedora.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov izjavio je novinarima da je ovo mali dio projekta “Spojimo djecu Republike Srpske i Kosova i Metohije, kojim pokazuju da ne odustaju od njega.

“Izražavamo veliku podršku upravo ovoj populaciji koji inače imaju `težinu života`, a na Kosovu i Metohiji posebno. Na ovaj način smatramo da smo pobijedili korona virus i da nastavljamo ovaj naš projekat”, rekao je Arlov.

Predsjednik Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice Ivana Rakić kaže da imaju oko 150 članova i da su treći put u Prijedoru.

“Kad dođemo ovdje kao da smo u svom gradu, a doveli smo decu od sedam do 25 godina i, uprkos epidemiološkoj situaciji, bilo je teško da ne dođemo i vidimo naše prijatelje”, rekla je Rakićeva, koja i sama ima dijete sa poteškoćama u razvoju.

Direktor JU Centar “Sunce” Slađana Radaković rekla je da će njihov dolazak biti ujedno i prilika za bratimljenje ove ustanove sa Udruženjem “Podrži me” i da će to biti vrhunac njihovog prijateljstva i druženja.

Gosti sa Kosova i Metohije sutra će prisustvovati otvaranju humanitarne izložbe, koje je zakazano za 11.00 časova u Muzeju Kozare.

SRNA