Nakon četiri odigrana kola u novoj sezoni Super lige Srbije fudbaleri “Vojvodine”, aktuelni osvajači Kupa, nalaze se na osmom mjestu sa dvije pobjede i dva remija uz gol razliku 10:5.

Ono što jednostavno “upada” u oči je činjenica da je njihov najefikasniji strijelac u dosadašnjem toku šampionata jedan štoper.

Naime, sa tri postignuta gola listu klupskih golgetera predvodi Prijedorčanin Siniša Saničanin.

Time je dao jednak ili veći broj od kompletnih timova šest srpskih superligaša i nalazi se na petom mjestu najboljih strijelaca.

Zanimljivo, prema dostupnim podacima, ovo su njegovi prvi golovi u dresu ekipe iz Novog Sada gdje je započeo četvrtu sezonu.

Igrač ponikao u FK “Svodna” koji je potom nosio dres i FK “Kozara” Donji Orlovci a zatim u dresu “Rudar-Prijedora” stigao do U-21 reprezentacije BiH, bio je strijelac u tri posljednja prvenstvena meča.

U duelu sa “Čukaričkim” postigao je izjednačujući gol koji je “lalama” donio bod, bio je strijelac u gostujućoj pobjedi protiv “Voždovca” te proteklog vikenda kada je pogodio u domaćem trijumfu nad “Mladosti” iz Lučana čiji dres je nosio nakon dolaska iz banjalučkog “Borca”.

Saničanin je u protekle tri godine jedan od najstandardnijih igrača u “Vojvodini” i dao je veliki doprinos osvajanju Kupa Srbije na kraju prošle sezone.

Ova nova počela je još bolje kada su u pitanju individualne statistike stasitog 25-godišnjeg Prijedorčanina koji je sasvim zasluženo dobio poziv selektora reprezentacije BiH Dušana Bajevića za predstojeće mečeve u Ligi nacija.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Vojvodina