Zbog remonta u ArcelorMittal Zenica i umanjenog zahtjeva za isporukom željezne rude, privremeno će se tokom avgusta, obustaviti proizvodnja i otprema željezne rude u ArcelorMittal Prijedor d.o.o. Prijedor, u periodu 20. do 30.08.2020. godine.

U vrijeme obustave proizvodnje radnici će koristiti godišnji odmor za 2020. godinu ili će biti upućeni na čekanje a u skladu sa ugovorom o radu i opštim aktima Društva.

ArcelorMittal Zenica je dostavila zahtjev za isporuku 150.000 tona željezne rude iz Ljubije u toku četvrtog kvartala, kako bi izvršili određena testiranja u visokim pećima.

U skladu sa tim, obratili smo se nadležnim organima vlasti radi pribavljanja odobrenja, te bi u slučaju pozitivnog odgovora angažovali radnike i strojeve.

Očekujemo od Vlade RS i nadležnog ministarstva punu podršku za realizaciju ovog projekta, koji je šansa da se dobije potpun uvid u mogućnost industrijske primjene ljubijske rude miješanjem sa rudom iz Omarske, te da se time stvori potencijalna situacija za dalji razvoj rudarstva u
Prijedoru.

KOMUNIKACIJE
ArcelorMittal Prijedor