Svečanim prijemom za nagrađene u Prijedoru je završena ovogodišnja akcija pod nazivom “Uredi svoj vrt” koju je po osamnaesti put organizovala Gradska uprava Prijedor.

Na ovogodišnji konkurs u pet kategorija prijavilo se 30 kandidata.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je, uručujući diplome i novčane nagrade, zahvalio svim učesnicima akcije što su svojim trudom doprinijeli da prijedorska dvorišta i balkoni izgledaju lijepo i uredno i time oplemenili naš grad koji izgleda uređenije i sređenije.

“U ovo vrijeme korone u Prijedoru se po 18.put dodjeljuju nagrade za uređivanje vrtova, prostora oko objekata u kojima se radi i živi, u školama i drugim institucijama. Moje je lično zadovoljstvo što sam danas vidio prelijepo uređene prostore u gradu”, rekao je Đaković.

On je dodao da grad može biti ponosan na svoje građane i da je ovo znak da se svi možemo potruditi u svom životnom prostoru i prilagoditi da , kako je rekao, oko uživa u njemu i da se čovjek u njemu osjeća prijatno.

“Ovo se može samo raditi sa dosta rada, sa ljudskom voljom i ljubavlju i evo dvorišta za koje smo dodijelili nagrade spadaju u izuzetno prijatna i lijepo uređena ” rekao je Đaković.

Predsjednik žirija Milenko Radivojac je rekao da je žiri imao pomalo nezahvalan zadatak da izabere desetak najboljih.

“Mi smo u principu zadovoljni i nadamo se da će ova manifestacija živjeti i dalje uz jednu zamjerku školama da nisu zainteresovane za učešće u ovoj akciji. Koliko mi znamo škole dobijaju sadni materijal, ali se obično prijave jedna-dvije škole i nadam se da će narednih godina biti i tu promjena na bolje”, rekao je Radivojac.

Priznanja za najljepše uređeno dvorište u ovogodišnjoj akciji “Uredi svoj vrt” dobila je Mirjana Miljuš iz Aerodromskog naselja, dok je drugo i treće mjesto pripalo LJubomiru Kovačeviću iz Božića i Radi Kočiću iz LJubije.

“Dvorište sređujem od 2004.godine kako sam napravila kuću. Svake godine nešto novo uradim tako da se prijavljujem na ovaj konkurs već treću godinu. Osvajala sam jednom treću i evo sad prvu nagradu što mi je jako drago. Voljela bih da svi ljudi vide ljepotu u cvijeću i da nastave raditi na svojim dvorištima kojih jako puno ima na Aerodromskom naselju”, kazala je Miljuševa.

Nikolini Vuković iz Čirkin Polja pripalo je prvo mjesto u kategoriji najljepše uređen balkon, dok su drugo i treće mjesto osvojile Ranka DŽakula iz Orlovaca i Milijana Miodragović iz Gomjenice.

U kategorji najljepše uređeno školsko dvorište nagrađne su osnovne škole “Branko Radičević” iz Petrova i “Kozarac” iz Kozarca.

“Naša škola se godinama prijavljuje za nagradu za uređenje školskog dvorišta, drago mi je što ste nas prepoznali i najviše bih se zahvalila školskom osoblju koje se brine o vrtu i koji svoje vrijeme i ljubav posvećuju školi i uređenju dvorišta”, kazala je Adrijana Rosić, sekretar škole iz Petrova.

Nagrađenima u sve tri kategorije pripale su diplome i novčane nagrade od po 300 , 200 i 100 KM. I ove godine akcija je provedena i u kategoriji najljepše uređenog prostora oko stambenih zgrada, te je najuređenijoj zajednici etažnih vlasnika u ulici Drage Lukića 32 u LJubiji pripala nagrada od 300 KM.

Prigodne nagrade ove godine pripale su i vlasniku najuređenijeg prostora ispred poslovnog objekta “Kafe Intermeco” dok je dobitnik specijalne nagrade Ranko Plavljanin iz Omarske.

“Lijepo je kad neko prepozna to što radite s ljubavlju”, rekao je Goran Radaković, vlasnik “Kafe Intermeca”.

www.prijedorgrad.org