Odbor za žalbe grada Prijedor jednoglasno je utvrdio da nisu u skladu sa zakonom rješenja Skupštine grada o razrješenju načelnika gradskih odjeljenja za društvene djelatnosti i za privredu i poljoprivredu, izjavio je danas šef Kluba odbornika SNSD-a u gradskoj skupštini Dalibor Pavlović.

“I na samoj sjednici smo tvrdili da su razrješenja nelegalna i da neće proći ni na sudu, ni na bilo kojem drugom organu. Upozorili smo na štetne posljedice gradonačelnika Milenka Đakovića, koji je i predložio ta razrješenja, ali se oglušio. Tražimo od gradonačelnika da odmah vrati načelnike na svoja radna mjesta”, rekao je Pavlović na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je ocijenio da je smjena dva načelnika iz redova SNSD-a bila pokušaj da se udovolji SDS-u koji je već imao imena pripremljena za te pozicije, ali za to onda nije bilo skupštinske većine.

“Ako gradonačelnik i predsjednik Skupštine ne ispoštuju odluku Odbora za žalbe, razriješeni načelnice tražiće svoje zakonsko pravo na sudu, a to će onda donijeti još veću štetu gradu i finansijsku i u smislu narušavanja ugleda”, dodao je Pavlović.

Prema njegovim riječima, ova razrješenja jasno su pokazala da su “DNS-u najbitnije funkcije i pozicije u gradu, a ne potrebe građana”.

Monja Kasalović koja je 3. juna razriješena dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti rekla je da Odbor za žalbu ustanovio da nije ispunjen nijedan uslov za razrješenje.

“Obratili smo se i usmeno i pisanim putem gradonačelniku kao svom poslodavcu da postupi po odluci odbora, ali još uvijek nemamo odgovor”, dodala je Kasalovićeva.

Rade Rosić koji je na istoj sjednici razriješen dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu grada Prijedor naveo je da su žalbe Odboru podnesene 11. juna, da je Odbor za žalbe rješenja o poništenju razrješenja donio 10. jula, a da su ta rješenja Kasalovićeva i on dobili 21. jula.

“Obratili smo se predsjedniku Skupštine i gradonačelniku i nadam se da će nas vratiti na naša radna mjesta”, naveo je Rosić.

SRNA