Štab za vanredne situacije grada Prijedora obavezao je danas Higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja Prijedor da u potpunosti sprovede epidemiološke i zdavstvene mjere prema licima sa testom pozitivnim na virus korona koje je naložio Republički štab za vanredne situacije.

Obavezuje se Dom zdravlja Prijedor da u potpunosti sprovede mjere naložene zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, a zdravstvena inspekcija da izda rješenja o kućnoj izolaciji za lica pozitivna na virus korona prema preporukama HES-a.

“Takođe se obavezuje Odsjek komunalne policije da vrši nadzor nad sprovođenjem rješenja kojima je izrečena mjera kućne izolacije. Svi nadzorni i kontrolni organi se obavezuju da intenziviraju kontrolu sprovođenja mjera zaštite i propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona od strane pojedinaca”, saopšteno je danas nakon sjednice Štaba.

Na području Prijedora trenutno je 39 lica sa pozitivnim testom na virus korona. Do sada se 71 lice oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 13 lica je preminulo. U kućnoj izolaciji su 102 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 2.055 lica.

U kovid odjeljenju bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor smješteno je 18 lica, od kojih je 12 iz Prijedora, četiri iz Kostajnice i po jedno iz Kozarske Dubice i Novog Grada.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije odobreno je prijedorskoj bolnici 950 direktnih antigenskih testova.

SRMA