Vladimir Stakić, aktuelni predsjednik Skupštine FK Rudar-Prijedor, izabran je za novog predsjednika Gradskog fudbalskog saveza Prijedor.

Epilog je to sinoć održane Skupštine ove organizacije.

U tajnom glasanju Stakić je dobio 11 dok je njegov protivkandidat Dejan Zdjelar dobio osam glasova.

Interesantna je činjenica da je, prema dostupnim podacima, čak deset fudbalskih klubova sa područja grada Prijedora predložilo upravo Zdjelara.

Po svemu sudeći, pojedini delegati nisu ispoštovali odluke Skupština svojih klubova i preko noći su promijenili mišljenje.

Iako je u svom obraćanju i predstavljanju programa po kojem će raditi u narednom periodu Stakić istakao da će sarađivati sa svim prijedorskim klubovima, prijedlozima za određena kadrovska rješenja koji su uglavnom usvajani jednoglasno u nastavku Skupštine, to se baš i ne bi moglo reći.

Primjetan je bio izostanak sportskih radnika iz pojedinih sredina, uglavnom onih koji su više ili manje otvoreno podržavali Zdjelara.

Najviše reakcija stiglo je od strane Milorada Stjepanovića, predstavnika FK Omarska, inače matičnog kluba Stakićevog protivkandidata.

On je podsjetio da je drugoligaš Republike Srpske, klub koji postoji 47 godina i koji se po rangu takmičenja nalazi odmah iza Rudar-Prijedora, a već godinama nema nikakvu ulogu u organima Gradskog fudbalskog saveza Prijedor.

Stjepanović je čak rekao da će rukovodstvu FK Omarska predložiti da razmisli o napuštanju ovog saveza.

Sa druge strane, novoizabrani predstavnici su uglavnom dolazili iz klubova koji su bili uz novog predsjednika GFS Prijedor među kojima su i brojni kandidati dva novoosnovana kluba, ŽFK Prijedor i KMF Prijedor.

Da se razumijemo, potpisnik ovih redova ne dovodi u pitanje kvalitete nikoga od kandidata pomenutih klubova među kojima su i dugogodišnji sportski radnici, čak naprotiv.

Kamo sreće da su i drugi spremni za rad “od nule” i napredak u svakom pogledu kao što to čini recimoe KMF Prijedor, već je mišljenja da i u FK Omarska(Druga liga RS), FK Brdo(Druga liga RS) ili FK Sloga(Regionalna liga RS) postoje pojedinci koji mogu doprinijeti radu svih organa Saveza, kako na lokalnom, tako i na višim nivoima u RS i BiH.

Inače, za nedjelju, 28. juna bila je zakazana Izvještajna Skupština GFS Prijedor koja nije održana zbog nedostatka kvoruma, a nova je održana dan kasnije, iako pojedini članovi smatraju da je time prekršen Statut organizacije.

S obzirom da se isti taj Statut, po riječima uvaženih sportskih radnika grada na Sani, kršio u brojnim navratima u proteklim godinama, kako na prošloj Izbornoj Skupštini tako i poslije nje, ne bi nas iznenadilo da se i poslije ove povede priča o (ne)regularnostima.

Podsjećanja radi, tada je došlo do raskola u GFS Prijedor o čemu možete čitati OVDJE .

Nakon toga uslijedile su određene prijave pojedinih učesnika.

Epilog je uslijedio lani kada su policijski službenici PU Prijedor Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli izvještaj protiv lica S.K. (1976) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „Falsifikovanje ili uništenje službene isprave“ o čemu više možete pročitati OVDJE .

Šta će od ove krivične prijave biti na kraju i da li će i ova SKupština imati svoje “repove” ostaje da vidimo.

Inače, na jučerašnjoj Skupštini je izabran i Upravni odbor GFS Prijedor, koji će, osim Stakića, u naredne četiri godine činiti Drago Lukić, Ozren Gajić, Jovana Panić, Stefan Lukić, Boris Srdić i Vukašin Đaković.

Iako to baš i nema mnogo smisla, prisutni delegati su za predsjednika Područnog fudbalskog saveza Prijedor predložili dva kandidata, Ognjena Hrnjaka i Slavišu Kralja.

Za predsjednika FSRS podržan je aktuelni prvi čovjek Saveza Vico Zeljković, dok su za članove Izvršnog odbora NFSBiH predloženi Stanko Vujković i Ranko Vučković.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com