skupstina gfs prijedor-kralj-janjetovicDa nnoge stvari u „fudbalskom“ Prijedoru ne „štimaju“ i nisu kako treba znalo se već duže vrijeme.

Međutim, ono što se večeras dogodilo u gradu na Sani, vjerovatno nisu očekivali ni najveći pesimisti kojih se tiče „najvažnija sporedna stvar na svijetu“.

Naime, za ovaj utorak bila je zakazana Izvještajno-izborna skupština Gradskog fudbalskog saveza Prijedor.

Nakon kašnjenja od gotovo pola sata, „natezanja“ oko toga ko joj može prisustvovati, i ko uopšte može ući u zgradu „Rudničke direkcije“, odnosno ko se nalazi na „spisku“, počela je sjednica na kojoj je bilo prisutno 10 (od 19) delegata.

Jednoglasnim odlukama predstavnika četiri kluba sa područja Prijedora te po tri predstavnika trenerske i sudijske organizacije, za novog/starog predsjednika GFS izabran je Slaviša Kralj.

skupstina gfs prijedor (1)U vrijeme kada je ova Skupština završavala svoj rad, nekoliko stotina metara dalje, u hotelu Prijedor, počela je Skupština GFS Prijedor na kojoj su učestvovali predstavnici 11 klubova, koji su radili po identičnom Dnevnom redu.

Naime, nakon što predstavnici pojedinih klubova, koji i pored ovjerene punomoći o zastupanju nisu mogli ući u zgradu Direkcije jer nisu bili na „spisku“ za učešće, nekolicina njih čija imena su se nalazila na pomenutom „spisku“, solidarisali su se sa kolegama pa su napustili pomenuti objekat.

Potom su odlučili da je 11 klubova sa područja grada, odnosno njihovih predstavnika, dovoljan broj da se može održati sjednica na drugoj lokaciji što su i učinili.

Na „ovoj“ Skupštini GFS Prijedor za novog predsjednika jednoglasno je izabran Stojan Janjetović.

Kako smo se uvjerili na licu mjesta, kao treći kandidat za predsjednika GFS Prijedor „figurirao“ je Svetozar Krecelj kojeg je predložila ekipa Omarske.

skupstina gfs prijedor (2)Inače, kako saznajemo, Kralja su predložili Rudar-Prijedor, Radnik Urije, Rasavci, Bratstvo Kozarac i Gomjenica, dok je Janjetović bio kandidat ekipa Mrakovica Kozaruša, Kozara Gornji Orlovci, FSA Prijedor, Berek 1975, Brdo, Sloga Rakelići, Brzi Busnovi, Trnopolje i Ljubija.

Ono što je interesantno je činjenica da je predstavnik Rudar-Prijedora glasao za Janjetovića, inače sportskog direktora kluba, i bio na Skupštini GFS Prijedor koja je njega izabrala za predsjednika, iako je, kako nezvanično saznajemo, u ovom klubu donijeta odluka da se podrži Kralj koji je i bio prijedlog donedavnog premijerligaša.

Da li je ovo još jedan znak da u Rudar-Prijedoru, klubu koji bi po rangu takmičenja u kome se nalazi, trebao biti „perjanica“ u našem gradu po mnogim stvarima, postoji više „struja“, ne znamo, ali je činjenica da u ovom klubu odavno „ne štimaju“ mnoge stvari.

Iz oba „tabora“ poručuju da je „njihova“ Skupština GFS Prijedor legitimna i da su njihove odluke valjane.

Nismo sigurni šta će se „izroditi“ iz svega ovoga, ali „fudbalsko sunce“ u Prijedoru nikad nije bilo tamnije.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com