Nakon dugog razmišljanja i analize svih mogućih scenarija, realno sagledavši okolnosti u kojima se nalazimo, a uz dogovor sa svim našim planiranim izvođačima i partnerima, ŠA Fest tim je donio nimalo laku odluku da se treće izdanje ŠA Festa pomjera za 30. i 31. juli 2021.godine.

Ne želimo da se razočarate. Zato pročitajte ovo obavještenje do kraja!

Iskreno smo se nadali i do kraja vjerovali da ćemo vam bez bilo kakvih ograničenja omogućiti sve ono na čemu smo vrijedno radili od završetka drugog ŠA Festa. Međutim, bez čvrstih garancija i informacija koje u ovom trenutku možemo dobiti od nadležnih institucija, te veoma kratkog vremena do planiranog festivala, objektivno, nije moguće da se realizuje sve ono što smo od srca planirali za vas.

Navikli da stvari radimo kako treba, da budemo iskreni i prema sebi i prema vama, nismo spremni na kompromise. Ne želimo da ugrožavamo kvalitet našeg posebnog festivala, da modifikujemo lajnap, te da svoju publiku i izvođače razočaramo ili dovodimo u bilo kakav rizik. Uvjereni smo smo da ste svjesni činjenice da festival kao što je ŠA Fest zahtijeva dugu pripremu i organizaciju bez mogućnosti bilo kakvih grešaka ili propusta. ŠA Fest je memorijalni festival, čist je i gradi se srcem. Nismo spremni narušiti ugled ovom mladom, ali već dovoljno velikom i ozbiljnom festivalu, zarad održavanja po svaku cijenu.

Zato smo uvjereni da ćete nas razumjeti i sa nama strpljivo sačekati sljedeću godinu.

Pored toga što ćemo 2021. uživati u kompletno planiranom programu trećeg ŠA Festa, donosimo vam još jednu lijepu vijest.

Svjesni činjenice da bi grad na Sani ove godine bio pust bez ŠA Festa, uz podršku Grada i naših partnera poklonićemo vam posebno kreiranu ŠA ulicu sa vrhunskim programom.

Vidimo se zato u glavnoj prijedorskoj ulici 31. jula i 1. avgusta 2020. godine, poštujući sve preporuke i mjere zaštite, jer iako preskačemo ovu festivalsku godinu, ne zaboravite da ŠA must go on!

Detaljne informacije o programu ŠA ulice donosimo uskoro. Pratite nas redovno putem naših društvenih mreža!

ŠA Fest