Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je, prema rezultatima testiranja u posljednja 24 časa, jedno lice iz Prijedora zaraženo virusom korona.

“To je onkološki pacijent, žena starije životne dobi koja je bila na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci. Naknadnim testiranjem ustanovljeno je da je dobila virus korona. Ovdje nije imala kontakata jer je ležala u bolnici, samo unutar tog kruga je moglo biti prenosa”, rekao je Đaković novinarima nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim riječima, u Prijedoru je trenutno 13 zaraženih, pet oporavljenih, troje preminulih, 88 u kućnoj izolaciji, 49 u karantinu, te pet u prijedorskoj kovid bolnici, od kojih su tri na prvom retestiranju negativni, a dvoje ima obostranu upalu pluća.

U protekla 24 časa evidentirano je 16 lica koja nisu poštovala obavezu nošenja zaštitne opreme, dok nije bilo evidentiranih kršenja zabrana kretanja. Dezinfekcija nije sinoć vršena jer nisu dozvolili vremenski uslovi, a biće nastavljena danas i večeras u gradskoj zoni.

“Kroz karantine je do sada prošlo 207 ljudi, a otpušteno je 148. Naše službe obezbjeđuju i prevoz od graničnih prelaza do karantina u Prijedoru i ti će se troškovi morati regulisati u narednom periodu”, naveo je Đaković.

On je čestitao Đurđevdan svima koji danas slave i zamolio domaćine da u što užem krugu proslave krsnu slavu, posebno jer je policijski čas na snazi od 15.00 časova.

SRNA