Štab za vanredne situacije grada Prijedora obavezao je danas Odjeljenje za društvene djelatnosti da u dogovoru sa apotekama putem dežurstva ili pripravnosti obezbijedi kontinuirano snabdijevanje lijekovima i medicinskim sredstvima na području Prijedora.

“Obavezuju se inspekcijski i nadzorni organi da u potpunosti sprovedu Uredbu sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti u dijelu koji se odnosi na korištenje lične zaštitne opreme i pridržavanje zaštitnih mjera fizičke distance na javnim površinama i da o sprovedenim kontrolama i broju prekršaja redovno izvještavaju Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske”, saopšteno je nakon sjednice Štaba.

Štab je apelovao da građani prilikom obilježavanja slava u potpunosti poštuju mjere zabrane okupljanja koje su donijeli Republički i Gradski štab za vanredne situacije.

U posljednjem izvršenju mjera dezinfekcije učestvovali su pripadnici Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, predstavnici Volonterskog servisa, Udruženje voćara Prijedor, “Komunalne usluge” i “Niskogradnja Marjanović”.

Prema informacijama Odjeljenja za privredu i poljoprivredu, na skladištima trgovinskih centara ima dovoljna količina sve robe, a snabdijevanje novim količinama je uredno.

Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” od juče radi sa korisnicima, a skladu s preporukom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, a identični uslovi i mjere zaštite i dezinfekcije sprovedene su i u Muzeju Kozare.

SRNA