skupstina grada 9aprilSkupština grada Prijedor usvojila je danas odluku o prihvatanju grant sredstava od 5.637.100 evra namijenjenih za realizaciju projekta “Vodovod i kanalizacija Republike Srpske” u gradu Prijedoru.

Sličnu odluku lokalni parlament donio je na prethodnom, martovskom zasjedanju, ali je nakon toga Ministarstvo finansija Republike Srpske obavijestilo gradsku upravu da je došlo do izmjena koje je potrebno ugraditi u skupštinsku odluku, među kojima je uvećanje grant ili donatorskih sredstava sa prvobitnih 3.221.200 evra.

Dio projekta “Vodovod i kanalizacija Republike Srpske” koji se realizuje u gradu Prijedoru vrijedan je 16.106.000 evra, a osim grant sredstava čine ga kredit Evropske investicione banke /EIB/, bilateralna i sredstva lokalne zajednice.

Tim novcem u Prijedoru će, između ostalog, biti izgrađeno 29 kilometara sekundarne kanalizacione mreže u naselju Tukovi i 62 kilometra vodovodne mreže na sistemu Crno Vrelo u naseljima Niševići, Bistrica, Omarska, Lamovita, Kevljani, Petrov Gaj, Kamičani, Jelićka, Gradina, Krivaja i Marićka.

Rok za izvođenje radova je 15 mjeseci.

SRNA