Da Gradska uprava Prijedora na čelu sa gradonačelnikom Milenkom Đakovićem ulaže velike napore u borbi da korona virus ne stigne i u naše krajeve pokazuje i večerašnja akcija prevencije na području prigradskih naselja na lijevoj obali rijeke Sane.

U skladu sa odlukom Štaba za vanredne situacije grada Prijedora na području Bišćana i Rizvanovića izvršena je akcija dezinfekcije javnih površina na kojima boravi veći broj osoba.

Informaciju o večerašnjoj akciji na svom Facebook profilu postavio je aktuelni predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović koji živi u Bišćanima i koji se posebno zahvalio svojim sugrađanima Sejadu Karagiću, Erminu Duratoviću i Zlatku Ritanu.

-Upravo se u skladu s odlukom i preporukama Gradskog štaba za vanredne situacije obavlja dezinfekcija javnih površina i ulica u naseljima Bišćani i Rizvanovići. Neophodna sredstva za dezinfekciju je obezbijedila gradska uprava a radove izvode mještani vlastitom mehanizacijom uz stručne savjete radnika gradske uprave. Svi koji su zainteresovani za ovaj vid dezinfekcije u vlastitom naselju mogu se javiti u Gradsku upravu Prijedor, Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove. Za večerašnju akciju posebno se zahvaljujem Sejadu Karagiću, Erminu Duratoviću i Zlatku Ritanu – naveo je Duratović u svojoj objavi na najvećoj društvenoj mreži.

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – Mirsad Duratović