Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica dana 29.02.2020. godine, oko 09:30 časova, lišili su slobode lica inicijala M.V. iz Kozarske Dubice, te navedenog spriječili u namjeri da uz prijetnju upotrebe noža fizički napadne lice inicijala D.Đ. iz Kozarske Dubice.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni istog dana, oko 09:15 časova, u Kozarskoj Dubici verbalno napao lice D.Đ. nakon čega je oštećeni slučaj prijavio Policijskoj stanici Kozarska Dubica.

Po zaprimljenoj prijavi policijski službenici su u neposrednoj blizini objekta policijske stanice uočili osumnjičenog M.B. koji je uz prijetnju upotrebe noža pokušao fizički napasti oštećenog D.Đ.

Brzom intervencijom policijskih službenika a nakon što se oglušio o zakonito naređenje, osumnjičeni je lišen slobode te je od istog oduzet nož.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici izvršeno je pretresanje objekata koje koristi M.V. a tom prilikom od osumnjičenog lica oduzeta je automatska puška, pištolj i određena količina municije različitog kalibra.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica M.V. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće podnesen izvještaja za počinjena krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija