U organizaciji Muzičke škole “Savo Balaban” Prijedor, vrsni pijanisti iz Hrvatske, Alberto Frka i Jakša Zlatar održaće koncert u Galeriji “Sreten Stojanović” u srijedu 19. februara 2020. godine sa početkom u 19,30 časova.
Ulaz je slobodan.

Program

Franc Šubert
Fantazija u f-molu
za klavir četveroručno

Klod Debisi
Petite Suite
1. En Bateau (Na brodu)
2. Cortege (Svečana povorka)
3. Menuet
4. Ballet

Sergej Rahmanjinov
Six pieces Op. 11 (izbor)
1. Barcarolle
2. Scherzo
3. Theme Russe
6. Slava

Ivo Josipović
Passo sempio
Za klavir četveroručno

Pijanista ALBERTO FRKA svoje muzičko školovanje u Glazbenoj školi “Luka Sorkočević!” u Dubrovniku završava u klasi prof. Vesne Miletić-Corona. Prvi solistički nastup s orkestrom imao je s devet (Bachov f-mol koncert), a recital s 11 godina. Slijede brojne nagrade i nastupi koji svjedoče o iznimnom talentu jednog od najvrsnijih pijanista svoje generacije. Nakon diplome na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1990., odlazi u Pariz gdje diplomira klavir 1993. najprije na Scholi Cantorum, potom 1995. na Ecole normale de musique de Paris u klasi prof. Monique Mercier, te dobija mjesto asistenta i korepetitora na istoj akademiji. Usavršava se uz renomirane svjetske pedagoge: K. Bogina, N. Starkmanna, S. Bendu, Ch. Hodgewooda i J. Parrenina. Uz sudjelovanje na mnogobrojnim međunarodnim natjecanjima, gdje osvaja prve i druge nagrade, solistički nastupa u Francuskoj, Hrvatskoj, Italiji i SAD (recital u Carnegie Hall-u 1995.). U klavirskom duu s klaviristicom Caroline Lattanzi koncertira širom svijeta, i snima recitale za razne TV-postaje (Arte, La Cinquieme, Mezzo), a pet godina je bio i muzički savjetnik u uredništvu francuskih muzičkih programa.
2007. vraća se u Dubrovnik, gdje radi kao korepetitor pri Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića. Uz rad na školi broji i desetke recitala u Hrvatskoj, te niz koncerata kamerne muzike. Osobito su zapaženi nastupi Klavirskog trija Dubrovnik čiji je član i osnivač.

JAKŠA ZLATAR je diplomirao i magistrirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ladislava Šabana, a na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je psihologiju i sociologiju. Usavršavao je klavir na konzervatoriju S. Cecilia u Rimu. Profesor je klavira i metodike klavira na muzičkim akademijama u Zagrebu i Puli. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu djeluje od 1979. kao nastavnik klavira i metodike nastave klavira. Tokom 20 godina (od 1996. do 2016.) predavao je klavir i metodiku i na Akademiji za glasbo u Ljubljani, gdje je vodio i poslijediplomski studij iz metodike. Također je bio voditelj kolegija metodike na Akademiji u Splitu. U njegovoj je klasi u Zagrebu i Ljubljani diplomiralo preko 40 studenata, od kojih mnogi danas rade po muzičkim školama širom Hrvatske i Slovenije.
Osim što koncertira, prof. Zlatar održava seminare, te je član žirija na domaćim i međunarodnim pijanističkim takmičenjima. Autor je više knjiga iz metodike klavira i istorije pijanizma. Dobitnik je Nagrade za životno djelo Hrvatskog društva glazbenih i plesnih predagoga.