Dramski studio “Živko Desnica” iz Prijedora priprema predstavu koja će se baviti narodnim poslovicama i izrekama u režiji akademskog glumca i studenta drugog ciklusa pozorišne režije Marka Vukosava.

“Pokušaćemo da preispitamo istinitost narodne mudrosti i promjenu smisla u skladu sa tokom vremena, kao i da vidimo kada su danas korisne, a kada odmažu. Premijera se očekuje oko 1. aprila”, rekao je Vukosav Srni.

U predstavi će igrati osam polaznika LJetne škole glume ovog dramskog studija.

“To je sjajna ekipa, uglavnom srednjoškolaca, koji imaju ambiciju da nakon srednje škole upišu glumu, što je vrlo značajno. Oni imaju veliku želju za igrom na sceni i za radom, a sa tom strašću rad je uživanje i uspjeh je zagarantovan”, naglasio je Vukosav koji je do sada režirao nekoliko predstava u Banjaluci, Bugojnu i Jaši Tomiću, a ovo mu je prva u Prijedoru.

Voditelj Dramskog studija “Živko Desnica” Dejan Batoz svakog ljeta realizuje školu glume čiji polaznici preko zime rade predstavu sa različtim režiserima.

“Mladog i talentovanog Marka Vukosava pozvali smo na preporuku glumice Slađane Zrnić. Nemaju tekstualni predložak nego će tu biti improvizacije, mašte, razmišljanja. To je za mlade ljude nešto novo i zanimljivo jer ih podstiče da sami nešto stvore”, rekao je Batoz Srni.

Dramski studio “Živko Desnica” osnovan je 2008. godine i nosi ime doajena Pozorišta Prijedor. Osnovan je radi popularizacije teatra kod mladih ljudi, kao i podmlađivanja ansambla. Članovi studija su nastupali na mnogim festivalima u regionu i osvajali nagrade, a neki su i danas angažovani u predstavama Pozorišta Prijedor.

SRNA
Foto – ilustracija