Naš grad će ove subote, 4.januara od 18:00 časova biti domaćin sportsko-humanitarnog događaja pod nazivom “RSCS MMA humanitarni turnir” koji će se održati u Sportskoj dvorani „Mladost”.

Organizator ovog događaja su MMA klubovi „Vajpers” iz Prijedora i „Overdouz” iz Banje Luke, a dio sredstava prikupljenih od prodaje ulaznica je namijenjen Humanitarnoj Organizaciji “Srbi za Srbe” koja pomaže socijalno-ugrožene višedjetne porodice.

Inače, ovo je prvi “Republika Srpska Cage Series” MMA turnir.

Publika u gradu na Sani 4. januara 2020. godine će po prvi put u kavezi imati priliku vidjeti 10 sjajnih borbi po MMA pravilima.

Učešće u borbama će uzeti mladi i perspektivni borci iz kozarskog kraja ali i neka poznata imena iz svjeta MMA scene koji će ukrstiti rukavice sa inostranim borcima.

Pored boraca iz Republike Srpske i Srbije učešće će uzeti borci iz Italije, Brazila i Kanade.

Posebno što ovaj događaj organizujemo pred sam Pravoslavni Božić, pored “famoznog” kaveza i dobrih borbi očekuju Vas veoma prijatna iznenađenja na samom događaju.

Pokušaćemo ovaj događaj kreirati po uzoru na ozbiljne evropske turnire, ali ćemo zadržati duh predaka i Srpstva.

Ovaj događaj je podržao i lično gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

NE PROPUSTITE JEDINSTVEN I VRHUNSKI BORILAČKI DOGAĐAJ U GRADU PRIJEDORU, I POMOZITE UGROŽENIMA!

Takođe, u toku turnira će biti postavljene donatorske kutije ove organizacije u koju će svi posjetioci moći ostavljati dobrovoljne priloge, te će biti postavljen humanitarni butik sa promotivnim materijalom HO “Srbi za Srbe”.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe do sada je obezbijedila pomoć za preko 2.300 porodica širom Balkana, od kojih su mnoge dobile siguran krov nad glavom, kupatila, mašine za rad, pokućstvo, bijelu tehniku, domaće životinje za uzgoj i drugu neophodnu pomoć.

Stoga, sav prihod namijenjen organizaciji od ovog događaj će biti usmjeren u te svrhe.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnom mjestu na Trgu Majora Zorana Karlice svakim danom, kao i na ulazu u dvoranu “Mladost” na dan turnira.

Ukoliko neko nije u mogućnosti da dođe na turnir, a želi ppmoći, može ostaviti svoj prilog u donatorske kutije postavljene na Trgu.