– Ne znam ja za to. To je laž – govori nam Halid Muslimović na početku razgovora o navodima pojedinih srbijanskih medija da je Osnovni sud u Prijedoru donio je odluku o usvojenju zahtjeva za izvršenje koje je podnio Ermin Erko Elezović, a prema kojem treba popisati, procijeniti i prodati sve pokretne stvari pjevača radi naplate potraživanja od 32.000 eura.

To je prevara

Muslimović je ovu vijest od nas čuo, ali nije mu trebalo dugo da shvati o čemu se radi. Naime, spor koji se već dugo vodi između Elezovića i Muslimovića 7. oktobra okončan je rješenjem o obustavi postupka izvršenja i ukidanju provedene izvršne radnje.

– Mi se borimo s tim krpeljom. To je prevara u kojoj su oni uspjeli putem sudova koji su im naklonjeni. To je sve humor i budalaština. Samo sam mu želio pomoći, pružiti ruku nekome kada treba i kada tone, a povuče i tebe. Eto, o tome se radi – kaže Muslimmović, ogorčen pisanjima pojedinih medija koji povlače nešto, kako kaže, staro toliko godina.

Kontaktirali smo i advokata Halida Muslimovića Milenka Tomića, koji je, također, ostao zatečen.

– Nije to tako, ništa nije doneseno, a ja nisam ništa dobio. Prethodni postupak je obustavljen. Prerano je govoriti o drugom prijedlogu. Sve je to po principu rekla-kazala. Nikakav postupak izvršenja nije pokrenut jer je prethodni obustavljen radi duga. To su priče za malu djecu – kazao nam je Tomić.

Fotografija rješenja

Muslimovićev advokat nam je, također, na uvid poslao fotografiju rješenja od 7. oktobra na kojem se vidi da se rješenje odnosi na obustavljanje postupka izvršenja i ukidanje provedene izvršne radnje.

Gdje su dokazi

Nedavno nam je Muslimović, sa svoje tačke gledišta, pojasnio čitavu situaciju.

– Ermin Elezović laže i blefira. Čovjek mi duguje pare koje sam pozajmio kad je meni bilo najteže, za vrijeme rata. Sud je akceptirao neke stvari koje nemaju veze s tim postupkom. Bio sam nemoćan u Jagodini i oni su radili šta su htjeli. Došlo je do toga da oni to ne mogu realizirati. On je jedan običan krpelj, lešinar… On meni duguje pare, a skoro sam ih i halalio. Uostalom, neka pokaže i dokaže kad mi je dao pare, gdje i zašto. Laže – kazao je tada Muslimović.

Dnevni avaz