Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas u Prijedoru da je mlade DNS-a još jednom upoznao sa osnovnim smjernicama politike DNS-a, kao i sa Programom reformi BiH.

„To je danas najvažnija tema i o tome pričaju mnogi. Kažu da ga nisu čitali, a ja znam da jesu čitali i znaju šta piše u njemu. Ja sam iskreno rekao zaista ono što piše“, naglasio je Pavić nakon sastanka sa članovima Organizacije mladih ove stranke koji je održan u Prijedoru.

On je dodao da je mlade upoznao i sa stavovima DNS-a o NATO-u u smislu da treba slijediti na tom putu Srbiju, kao i o formiranju vlasti na niovu BiH i o trenutnim odnosima u koaliciji.

„Jedan snažan utisak sa ovog sastanka nosim, a to je opredijeljenost mladih da grade bolju budućnost za sebe i sve koji žive u Republici Srpskoj. Njihovo interesovanje ne samo za ovo što je danas nego šta će biti za deset godina, potpuno je u skladu sa onim što radi DNS: da radimo dugoročno, da ne podlegnemo trenutnim politikantskim pitanjima, nego da se sistematski i organizovano bavimo najkrupnijim pitanjima političkog i ekonomskog razvoja“, istakao je Pavić.

Prema njegovim riječima, mladi imaju podršku DNS-a za svoje aktivnosti jer su bili ta snaga koja je nakon pokušaja rušenja DNS-a krajem prošle godine čvrsto stajala na principima politike DNS-a.

„I danas se pokazala kao jedna organizovana snaga koja će sutra preuzeti DNS, ali koja će na narednim lokalnim izborima značajno doprinijeti povećanju broja glasova“, rekao je Pavić.

On je naveo da je upoznao mandatara Zorana Tegeltiju sa stavom da DNS želi jedno od tri ministarska mjesta u Savjetu ministara BiH.

„Ja očekujem da ćemo to sa SNSD-om uspjeti dogovoriti i da ćemo do ponedjeljka moći dati ime ministra iz redova DNS-a. Mi tražimo jedno ministarsko mjesto. Spremni smo na dva mjesta odmah odreagovati. Bitno je da je jedno od tri“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

Predsjednik Organizacije mladih DNS-a Borivoje Obradović izjavio je da je Prijedor izabran za mjesto održavanja današnjih sjednica predsjedništva i glavnog odbora mladih DNS-a jer slovi za bazu DNS gdje je i omladina i uopšte stranka najjača.

„U posljednjih godinu dana primjetni su znatni napadi svih mogućih političkih aktera na DNS. Namjerno smo izabrali Prijedor jer nas baš to motiviše da budemo još jači i snažniji i da nastavimo trend rasta na narednim izborima“, poručio je Obradović.

Obradović ističe da su danas kooptirali nove članove i da je Sonja Ivšinović iz Prijedora izabrana za zamjenika predsjednika Organizacije mladih DNS .

Predsjednik mladih DNS-a Prijedor Bojan Martić rekao je da su u Prijedoru danas predstavnici mladih DNS-a iz svih opština i gradova Republike Srpske.

„Stanje u organizaciji mladih u Prijedoru je na izuzetno zavidnom nivou. Jako puno radimo, imamo jako puno mladih ljudi između 20 i 25 godina, što je jako dobro. Podmlađujemo organizaciju i imamo stabilnu budućnost i dobar tim koji će nastaviti dalje raditi za DNS u Prijedoru i na nivou Republike Srpske“, naveo je Martić.