Priča o dječaku iz brdovitih krajeva Novog Grada porušila je sve granice.

Težak i surov život Dejana Zorića iz Donjih Agića kod Novog Grada bez osnovnih životnih uslova probudila je i Prijedorčane.

Uglješa Vujić iz Prijedora vidjevši situaciju u kakvoj odrasta jedan skromni i nadasve iskreni jedanaestogodišnji dječak, nije mogao ostati ravnodušan.

Sa nekolicinom svojih prijatelja malom Dejanu je, kako Vujić kaže, obezbijedio odjeću, obuću, školski pribor, hranu, slatkiše i sredstva za higijenu.

-Ova priča i uslovi gdje odrasta ovakav dječak svima nama treba da su test ljudskosti i dostojanstva kojeg moramo na ovakvim primjerima dokazati i pokazati. I ne smijemo nikako ostati gluvi na ovakve primjere – istakao je Vujić i dodao da će animirati sve lovce, motoriste, sportiste, privrednike i ljude iz svih sfera života u kojima Vujić djeluje, a sve s ciljem da se što prije pomogne ovom dječaku koji je nažalost sa svega jedanaest godina na svojim nejakim leđima ponio teško breme života.

Dejanu Zoriću najpotrebnija je kuća, topli porodični dom u kojem bi imao svoju sobu gdje bi nesmetano mogao da radi domaće zadatke.

Priredio – www.prijedordanas.com