Zanimljiva i neizvjesna utakmica viđena je u okviru 4. kola Premijer lige BiH za rukometašice a u derbiju ove runde takmičenja sastale su se ekipe ŽRK “Mira” i RK “Hadžići”

Na kraju meča radovale su se domaće igračice jer su slavile rezultatom 32:30 iako su nastupile bez svoje najbolje igračice Azre Bašanović koja je povrijeđena u prošlom kolu.

Gošće su vodile na početku, Prijedorčanke preokrenule i stekle najveću prednost od +3(9:6) ali se do kraja prvog poluvremena nisu “odlijepile” na veću prednost pa se na odmor otišlo pri rezultatu 16:15.

Nastavak je donio istu rezultatsku neizvjesnost, igralo se gol za gol.

Ipak, “Mira” u 43. minuti stiče četiri pogotka viška (25:21).

Do kraja, najviše zahvaljujući sjajnoj Anđeli Stojanović u napadu i Bogdani Sekulić među stativama, izabranice Darka Gligorevića čuvaju stečenu prednost i dolaze do zaslužene pobjede 32:30.

Osim Stojanovićeve sa 13 golova raspoložene su bile Dragica Gligorević, Tintor, Ganić i Dragana Mutić sa po 4 gola kod domaćih.

U redovima “Hadžića” Malanović, Demić i Halebić su postigle po 6 golova.

Nakon ovog kola “Mira” je treća na tabeli iza neporaženih “Gruda” i “Ljubuškog” a u narednom kolu gostuje ekipi “Katarine” u Mostaru.

ŽRK “Mira”: RK “Hadžići” 32:30 (16:15)

Prijedor
Dvorana “Mladost”
Gledalaca: 100
Sudije: Grbić/Taletović
Isključenja: Mira 10 minuta, Hadžići 10 minuta
Sedmerci: Mira 5(3), Hadžići 5(3)

Mira
Sekulić, M.Gligorević, D.Gligorević 4, Ganić 4, Tintor 4, Suvajac, Miljuš, N.Mutić, Bilbija, Krecelj, D.Mutić 4, J.Mutić 3, Stojanović 13

Hadžići
Selimović, Ćajić, Đurđević, Knezović 5, Malanović 6, Čahtarević 2, Lončar 1, Tanović 4, Demić 6, Halebić 6, Telarević

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com