Grad Prijedor raspisao je tender za nabavku medicinske opreme u vrijednosti 9.500 KM bez PDV-a, u okviru projekta “Brza intervencija, manje posljedice”.

Prijave za učešće na tenderu za nabavku medicinske opreme moguće je dostaviti Gradskoj upravi do 10. oktobra.

Šef Odsjeka za saobraćaj grada Prijedora Aleksandar Jeftić rekao je da je riječ o nabavci opreme za Službu hitne pomoći prijedorskog Doma zdravlja, a prvenstveno za potrebe intervencija prilikom saobraćajnih nezgoda.

“Ukupna vrijednost projekta je 15.000 KM, a razlika je namijenjena edukativnim aktivnostima u kojima će učestvovati učenici prijedorske medicinske škole i osoblje Službe hitne pomoći, kao i dizajniranju, izradi i emitovanju promotivnog spota”, rekao je Jeftić Srni.

Jeftić je dodao da je ovo jedan od dva projekta kojim je grad Prijedor konkurisao na javni poziv Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, koja ima fond za projekte lokalnih zajednica koji vode ka većoj bezbjednosti u saobraćaju, a gdje polovinu iznosa obezbjeđuju opštine ili gradovi, a polovinu Agencija.

“U ovom projektu naši partneri bili su i Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora `PREDA-PD` i Dom zdravlja Prijedor”, naveo je Jeftić.

On je podsjetio da je prethodno u ovoj godini već realizovan projekat postavljanja semafora u naselju Petrovo kod Prijedora, takođe finansiran na isti način, odnosno po javnom pozivu Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

SRNA