docek nove 2015 godine-foto (10)Više stotina Prijedorčana Novu 2015. godinu dočekalo je na Malom trgu, gdje ih je zabavljao etradna zvijezda Milan Stanković.

Gradska uprava je sugrađanima, koji su novogodišnju noć proveli na otvorenom i na temperaturi do minus 16 stepeni Celzijusovih, obezbijedila sendviče, čaj i kuvano vino besplatno, a u ponoć je priređen vatromet, te pročitana čestitka gradonačelnika Marka Pavića.

“U vremenu kada je borba za egzistenciju porodice najvažniji zadatak, svima vama želim da vam taj put u ovoj 2015. godini bude što lakši i uspješniji. Naravno, i naš je zadatak da što efikasnijim radom doprinesemo tome, kao i da otvaramo nova radna mjesta, da studenti imaju stipendije, učenici što bolje uslove za učenje i odrastanje, penzioneri što mirnije i dostojno čovjeka treće životno doba”, poručio je Pavić.

docek nove 2015 godine-foto (13)Centar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor zabilježio je jedno krivično djelo u gradu, pet saobraćajnih nezgoda u Prijedoru i Kozarskoj Dubici u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno, dok narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Na ulicama Prijedora i ove kao i prošle Nove godine bilo je primijetno manje pirotehničkih sredstava u odnosu na prethodne godine. Smanjena upotreba pirotehnike uočljiva je otkad je policiji u ovom gradu u novembru 2013. godine nakon 11 godina vraćen rang Centra javne bezbjednosti.

Služba hitne pomoći imala je 41 pacijenta uobičajene patologije.

Na porodilištu bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor rođena su dva dječaka.

Prijedorski vatrogasci proveli su mirnu noć.

Većina Prijedorčana novu godinu dočekala je u svojim domovima uz TV program u društvu porodice i prijatelja i uz bogatiju trpezu.

Kao i prethodnih godina, mnogi se više pripremaju za proslavu koja će se spontano dešavati večeras u brojnim lokalima. Privlačnost takozvane reprize je u tome što se ne plaća unaprijed, što ima dozu neobaveznosti i što često bude veselija i življa nego sama novogodišnja noć.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Vezane vijesti:

PRIJEDORČANI DOČEKALI NOVU 2015. GODINU NA -15 STEPENI – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=13331
docek ng 2015 docek nove 2015 godine-foto (2) docek nove 2015 godine-foto (8)