Prijedorska plantaža jagoda porodice Jović, pred kraj sezone, otvorila je vrata svoje plantaže i pozvala sve zainteresovane da dođu i uberu koliko god žele čiste, organski uzgojene jagode po promotivnoj cijeni.

Porodica Jović, koja je jedna od najvećih proizvođača jagode na ovim prostorima, ove sezone ima pune ruke posla. Berba traje već skoro mjesec dana, a za svoju plantažu kažu da je jedina prijedorska na kojoj se uzgaja sto odsto čista i organski uzgojena jagoda. Izuzetno su zadovoljni kvalitetom.

“Rod je izuzetno dobar i vjerujem da ćemo ove godine ubrati oko 10 tona kvalitetne, organski uzgojene jagode. Svakodnevno je beremo već tridesetak dana sa velikim brojem berača”, kaže Dalibor Jović.

On i supruga Marija, uz podršku porodice, već godinama uzgajaju dvije sorte jagode “Zenga zengana” i “Kleri” u selu Krivaja i naselju Gomjenica.

“Tokom proteklog perioda, kiša je produžila berbu, ali na sreću, poplave nisu uništile rod u naselju Gomjenica, u kojem je bilo problema. Prošle godine sve smo obrali do početka juna, a sada to još uvijek traje”, priča Dalibor.

Pozivaju građane da sebi uberu jagode po promotivnoj cijeni

Obzirom da berba jagoda još uvijek traje, porodica Jović poziva građane koji žele da probaju organski uzgojenu jagodu da dođu na njihove plantaže i uberu je sami, po promotivnoj cijeni od1,50 KM po kilogramu. Inače je cijena iznosila 3 KM po kilogramu.

“Cijena je niža, već je kraj sezone, pa smo je spustili 50 odsto. Berba će trajati sigurno još sedam dana, jagoda je malo sitnija, ali je zato čista i organski uzgojena, može odmah da se jede čim se ubere. Pozivamo one koji žele da uberu organski proizvedenu jagodu da dođu na naše plantaže, uberu koliko žele po promotivnoj cijeni i provedu lijep dan u prirodi. Mogu nas kontaktirati na broj telefona 066 159 464. Samo nazovite i mi ćemo vam objasniti kako da dođete do nas. Naše iskustvo je pokazalo da se za pola časa, u prosjeku, može ubrati od tri do pet kilogarma, a jagoda je na vrhuncu zrelosti i kvaliteta”, kaže Dalibor Jović.

Organski uzgojene jagode, izuzetno tražen proizvod

Poslednjih godina raste svijest građana o značaju uzgoja i konzumacije domaće, organski uzgojene hrane, bez pesticida i drugih hemijskih tretiranja. Toga su svjesni i Jovići, jer njihova organska jagoda postaje sve traženiji proizvod.

“Najviše prodajemo lokalnom stanovništvu, jer svi znaju da jagode ne tretiramo hemijskim sredstvima, što se po njima i vidi i to je reklama samo za sebe. Osim toga, dio odlazi u industriju sladoleda, ali i preduzeću Prijedorčanka”, zaključuje Dalibor.

Agroklub.ba