kulturno ljeto 2014-prijem za ucesnike (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić organizovao je danas prijem za predstavnike ustanova kulture, kulturno-umjetničkih društava, turističkih organizacija i nevladinih organizacija koje su učestvovale u kreiranju manifestacije “Kulturno ljeto 2014”.

Pavić je zahvalio za dugogodišnju saradnju koja je i ove godine došla do punog izražaja u predstavljanju kulturnih vrijednosti grada.

“Kultura je nešto što se u Prijedoru njeguje i razvija i što se predstavlja i van područja grada, tako da onima koji su zaslužni za to moramo bar na ovaj način odati priznanje”, rekao je Pavić novinarima nakon prijema, gdje je učesnicima uručio bilten manifestacije i prigodne novogodišnje poklone.

On je dodao da su aktivnosti ustanova i udruženja iz oblasti kulture doprinijele da Prijedor i ovog ljeta bude živ grad i da ima šta ponuditi i Prijedorčanima i njihovim gostima.

kulturno ljeto 2014-prijem za ucesnike (2)“Imali smo bogato kulturno ljeto sa mnoštvom sadržaja, bez obzira na poplavu i brojne probleme koje nam je ona donijela”, rekao je Pavić.

On je dodao da gradska uprava nastoji da, bez obzira na krizu, sredstva u oblasti kulture ne smanjuje i da podržava kulturni život u gradu.

“Bitno je da svi učesnici u ovoj oblasti mogu sigurno da računaju na ta sredstva koja predvidimo u budžetu i da te ustanove mogu nesmetano da funkcionišu i u vrijeme ekonomske krize”, rekao je Pavić.

On je najavio da će Prijedor i iduće godine organizovati ovu manifestaciju, sadržajno još bogatiju i raznovrsniju.

Prijedorsko kulturno ljeto 2014. godine organizovano je šesti put, a počelo je, zbog poplava, tek 28. jula i završeno 7. septembra. Bez obzira na to, “Kulturno ljeto 2014” obilježili su tradicionalno maskenbal, revija dječijih filmova, koncerti, izložbe, večeri folklora i književne večeri i okupili više stotina Prijedorčana na gradskim trgovima, lapidarijumu i drugim gradskim ustanovama kulture.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com