nezavisne-tanja-pirsing (2)Za Tanju Dragosavljević iz Prijedora može se reći da je profesionalac u stavljanju pirsinga budući da se time bavi već 10 godina, a kaže da interesovanje za ovakav vid ukrašavanja tijela raste.

“Svoje prve pirseve uradila sam pre desetak godina, kada sam u dogovoru sa kolegom koji se bavi tetoviranjem počela da učim pirsing od zajedničkog prijatelja koji se time bavi u Nemačkoj. Javila se ideja, zamisao, a i potreba da neko krene profesionalno time da se bavi u Prijedoru”, priča nam Tanja.

Stavljanjem pirsinga se bavila jedno vrijeme i u Novom Sadu.

“Zbog studija 2003. godine preselila sam se tamo i prvo se pirsevima bavila privatno, a kasnije i u lokalnom tatu salonu u centru Novog Sada”, govori Tanja.

Kaže da se sve više ruše predrasude po pitanju pirsinga i tetovaža, te da se danas za ovaj vid ukrašavanja tijela odlučuju i mladi i stari.

Pirsinzima se ipak najčešće ukrašavaju djevojke, koje time žele da istaknu ljepotu ili skrenu pažnju na neki dio lica ili tijela kao što su usne, obrve ili nos. Upravo takve pirsinge imaju i mnoge slavne ličnosti. Tu su i pirsevi na raznim dijelovima ušne školjke, koje preferira i nešto zrelija populacija.

“Pozitivno je što roditelji sve više imaju razumevanja za takve prohteve, pa neretko dolaze sa svojim tinejdžerima da isprate celi postupak i da daju saglasnost”, ističe ona.

nezavisne-tanja-pirsing (1)Za samu proceduru kaže da kratko traje i da je skoro bezbolna.

“Ako se radi s adekvatnim instrumentima, sterilnim jednokratnim iglama i neophodnim iskustvom za tako nešto, ispunjeni su gotovo svi uslovi za pravilno urađen pirs. Procedura kratko traje, bol i ako se javi, ovisno o delu tela, obično je zanemariv”, tvrdi Tanja.

Pored stručnosti za bezbolno stavljanje pirsinga važan je i materijal od kojeg je izrađen nakit.

“Veoma je bitno da nakit bude od materijala namenskog za pirsanja, a to su hirurški čelik, titanijum i još nekoliko metala koji su svojim karakteristikama pogodni za ugradnju u kožu”, ističe Tanja o, kako je nazivaju, umjetnosti koja se uvlači pod kožu.

Nezavisne novine