Svečanom dodjelom nagrada pobjednicima takmičenja iz preduzetništva i poslovnog planiranja za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja grada Prijedora završen je ovogodišnji projekat „Preduzetnička obuka za mlade”.

Projekat implementira Agenclja PREDA, u saradnji sa profesorima i nastavnicima srednjih i osnovnih škola od 2005. godine uz finansijsku podršku grada Prijedora.

Takmičenje iz preduzetništva i poslovnog planiranja ima za cilj podizanje svijesti kod mladih o značaju preduzetništva za razvoj ekonomije određenog područja.

Samim tim ukazuje se na mogućnosti koje preduzetništvo nudi pojedincu, pružaju se specifična znanja za planiranje, pokretanje i vođenje vlastitog biznisa.

Kroz projekat mladi vrše istraživanje tržišta, izradu marketing plana, upoznaju se sa oblicima organizacije preduzeća, procesom registracije preduzeća i registracije preduzetničke djelatnosti.

Sve gore navedene aktivnosti se formulišu u biznis plan za određenu djelatnost po izboru polaznika obuke.

Provođenjem takmičenja u izradi biznis planova, kod učenika se izgrađuje ili pojačava takmičarski duh, oni se dublje uvode u problematiku poslovnog planiranja, i navode da razmišljaju ozbiljno o poslovnoj ideji koju bi pretočili u vlastiti biznis.

LISTA NAGRAĐENIH UČESNIKA TAKMIČENJA

Pobjednici takmičenja prljedorskih osnovnih škola iz preduzetništva i poslovnog planiranja u okviru projekta “Preduzetnička obuka za mlade” su.

1.mjesto – Biznis plan pod nazivom „Proizvodnja sira” je rad učenika Osnovne škole “Kozarac” Nejle Salihbašić i Omara Deumića.
2.mjesto – Biznis plan pod nazivom “Rent-a bike” je rad učenika Osnovne škole “Dositej Obradović” Teodore Todorović i Miloša Romčevića.
3.mjesto – Biznis plan pod nazivom ”Proizvodnja tjestenine” je rad učenika Osnovne škole “Branko Čopić” Luke Mršića, Đorđa Vokića i Daria Mudrinića.

Prvoplasirani učenici doblli su novčanu nagradu od 250 KM, drugoplasirani 200 KM a trećeplasirani 150 KM.

Takođe, uručene su nagrade nastavnicima za tri nagrađena biznis plana u iznosu od 300 KM.

Osnovna škola “Kozarac” je dobila pehar i novčanu nagradu od 600 KM za prvoplasirani biznis plan na takmičenju “Preduzetnička obuka za mlade”

Pobjednici takmičenja prijedorskih srednjih škola iz preduzetništva i poslovnog planiranja u okviru projekta “Preduzetnička obuka za mlade” su.

1.mjesto – Biznis plan pod nazivom “Kućna njega” je rad učenika JU Srednjoškolski centar Prijedor Žarka Zgonjanina.
2.mjesto – Biznis plan pod nazivom “Ljekovita gljiva Shii-taku” – je rad učenice JU Poljoprivredno-prehrambene škole Anđele Glušac.
3.mjesto – Biznis plan pod nazivom “Ograda spas” je rad učenika JU Elektrotehnička škola Nikole Babića.

Prvoplasirani učenik dobio je novčanu nagradu od 450 KM, drugoplasirani 350 KM, a trećeplasirani 250 KM.

Takođe, uručene su nagrade profesorima za tri nagrađena biznis plana u iznosu od 300 KM.

JU Srednjoškolski centar Prijedor je dobio pehar i novčanu nagradu od 600 KM za prvoplasirani biznis plan na takmičenju “Preduzetnička obuka za mlade”.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Povezane vijesti

PRIJEDOR DOBIO NOVO DJEČIJE IGRALIŠTE – FOTO... Prijedor je dobio novo dječije igralište. Nakon kutka za najmlađe koji je u maju 2018. godine napravljen u parku kod Gradskog stadiona, još jedno m...
PRIJEDOR: GRADONAČELNIK ĐAKOVIĆ PRIMIO USPJEŠNE ML... Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je prijem za učenike Muzičke škole "Savo Balaban" Prijedor koji su u ovoj školskoj godini ostvaril...
PRIJEDOR: POČEO PRVI UPISNI ROK ZA UČENIKE DEVETIH... U Prijedoru je počeo prvi krug junskog upisnog roka. Mjesto u šest srednjih škola, Muzičkoj školi i Centru „Sunce“ traže 583 učenika koja su završila ...
PRIJEDOR: “MAGAREĆE GODINE” OSNOVACA I... Za najbolju predstavu dramskih sekcija prijedorskih osnovnih škola, po konkursu koji devet godina raspisuje Pozorište Prijedor, proglašena je predstav...
OBILJEŽEN DAN OSNOVNE ŠKOLE “DESANKA MAKSIMO... U Prijedoru je obilježen 16. maj, Dan Osnovne škole „Desanka Maksimović“. Škola je osnovana 1961. godine, a od 1993. nosi ime velike srpske pjesni...
PRIJEDOR: RADNO MJESTO ZA DJECU SA SMETNJAMA U RA... Za djecu sa smetnjama u razvoju, koja se školuju za zanate, radno mjesto je šansa za novi život i sigurnu budućnost. Kroz praksu se pokazalo da o...
PRIJEDOR – OMLADINSKA BANKA: SREDSTVA ZA URE... Predstavnici Fondacije "Mozaik" potpisali su ugovor i uručili simboličan ček neformalnoj grupi mladih iz Prijedora za projekat uređenja dječijeg igral...
PRIJEDOR: UPIS RUDARA I MEDICINARA NA FAKULTETE &#... Na Rudarskom fakultetu i Visokoj medicinskoj školi u Prijedoru prijemni ispiti biće održani 1. jula. Na Rudarskom fakultetu planiran je upis 40 studen...