grafitiForum za bezbjednost grada Prijedora predložiće Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove grada Prijedor da razmotri mogućnost preciznijeg regulisanje brzog uklanjanja grafita sa fasada zgrada, posebno onih neprimjerenog sadržaja.

Predstavnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Zoran Inđić rekao je da po dojavi o postojanju grafita policija izlazi na teren, obavještava komunalnu policiju koja vrši uviđaj i dokumentovanje slučaja i prosljeđuje zahtjev za uklanjanje nadležnom odjeljenju gradske uprave.

“Reakcija nakon toga prilično je spora, a napisani grafiti negativno utiču na raspoloženje građana i stvaraju ružnu sliku u gradu”, rekao je Inđić.

Predstavnik komunalne policije Milorad Vujmilović rekao je da je, prema postojećim propisima, nepoznat organ koji bi do kraja pratio ovu problematiku i da je u narednom periodu potrebno propisima lokalne uprave precizno definisati ova pitanja.

Forum za bezbjednost građana Prijedora je tijelo koje čine predstavnici 25 institucija, djeluje desetak godina i, pored ostalog, aktivno se bavi uočavanjem i identifikovanjem novootkrivenih pitanja relevantnih za ukupnu bezbjednosnu situaciju.

Tekst – SRNA
Foto – KVART