Orkestar harmonika Muzičke škole “Savo Balaban” iz Prijedora osvojio je prvu nagradu na 44. Međunarodnom susretu harmonikaša, održanom nedavno u Puli .

Tim povodom za njih je upriličen prijem kod gradonačelnika, Milenka Đakovića koji je istakao da ovi mladi muzičari na najbolji način predstavljaju svoj grad.

“Imao sam želju da se zahvalim i profesorima, ali i mladim učenicima koji vrijedno vježbaju. Poželio sam im mnogo uspjeha i da ime grada Prijedora pronose širom svijeta”, izjavio je Đaković.

Orkestar osnovan prije tri godine, ima 15 članova, vodi ih profesor Miloš Zec i od osnivanja nižu vrijedne i zapažene uspjehe.

Iz Pule su se vratili sa osvojenom prvom nagradom, što je veliki uspjeh, tvrdi profesor harmonike, Miloš Zec.

“Ovo priznanje je od velikog značaja, jer je peto po redu. Nekako nam daje vjetar u leđa i daje spoznaju da možemo da učestvujemo i na Svjetskom kupu”, rekao je Zec.

Na mlade harmonikaše ponosan je i direktor škole, Aljoša Novaković, koji podsjeća da je ovaj orkestar postao prepoznatljiv po tome što na harmonici sviraju i svjetski popularnu muziku, poput hitova Majkla DŽeksona.

“Moram da naglasim da se radi o vrijednom orkestru. Imaju probe i mimo nastave, pa čak i vikendom”, rekao je Novaković.

Pomenuti orkestar 90 odsto čine učenici osnovne muzičke škole koji nastupaju na raznim školskim i gradskim manifestacijama.Od nagrada imaju: prvo mjesto u Ugljeviku i Istočnom Sarajevu, Gracu i sada u Puli.Tvrde da će i ubuduće vrijedno vježbati, kako rezultati ne bi izostali.

www.prijedorgrad.org