Pjevač Halid Muslimović optužen je za teško nasilje protiv bivše ljubavnice Sonje Bašić iz Velike Kladuše i suđenje je već počelo.

Halid je, navodno, pretukao i iz automobila izbacio svoju bivšu dragu, kojoj je dugovao, ni manje ni više nego 94.500 eura, a nasilje se dogodilo kada je žena zatražila da joj vrati deo duga. Kako pišu, Halid je mnogim ženama dugovao novac, ali ga je samo Sonja tužila i tražila da joj vrati novac.

O njegovom privatnom životu se malo zna. Svi znaju da je u braku sa pjevačicom Adelisom Hodžić, ali rijetko ko zna da je to Halidu treći brak. On je naime na početku karijere važio za velikog zavodnika. Pjevač s nadimkom “plavi čuperak” bio je želja mnogih pjevačica, pa tako i Vesne Zmijanac. Iako nikada nije potvrđeno, oni su imali i kraću aferu, a pjesma koju je navodno Vesna u potpunosti posvetila Halidu je “Nevera moja”.Velika ljubav Halida Muslimovića bila je jedna druga pjevačica Amela Zuković, sa kojom je bio dok je bio u braku sa prvom suprugom. Muslimović i danas ima jako lijepo mišljenje o svojoj bivšoj djevojci. Zajedno su, uz Halidove “izlete sa strane” proveli tri godine u emotivnoj vezi.

Prva Halidova žena je Alma, koja ga je ostavila upravo zbog Amele Zuković. Zavoljeli su se još kao srednjoškolci u Prijedoru. Brzo su se i vjenčali. Halid je već bio oženjen Almom kada je snimio prvi album i preselio se sa njom u Sarajevo. Alma se nakon izvjesnog vremena razvela od Halida i vratila za Prijedor, jer nije mogla da podnese Halidovu nevjeru sa Amelom Zuković. Međutim, ponovo su posle pomirili i vjenčali u tajnosti. Nepune dvije godine kasnije Halid je ostavio Almu, zbog Melise, kćerke tada jednog poznatog banjalučkog zlatara. Alma je potom otišla za Švicarsku, gdje se udala. Halid je ostavio i Melisu i to kada je započeo romansu sa Adelisom Hodžić.

Početkom devedesetih je stao na “ludi kamen” po treći put i oženio, tada pjevačicu u usponu, Adelisu Hodžić iz Lukavca kod Tuzle. 1991. godine su dobili sina Enisa, a četiri godine kasnije kćerku Lejlu. Brak sa Adelisom je imao mnogo uspona i padova. 2007. godine Adelisa je napustila Halida i otišla sa kćerkom u rodni Lukavac, dok se Enis odmah izjasnio da želi da ostane kod oca. Poslije izvjesnog vremena i kćerka Lejla je svojevoljno prešla kod Halida, što je za Adelisu bio veliki udaracAdelisa se vratila Halidu krajem 2010. godine. Bilo je od tada još ‘trzavica’ među njima, ali se razveli nisu.

Dnevni avaz