Grad Prijedor će i ove godine podržati aktivnost WWF – Svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode povodom “Sata za planetu Zemlju”.

Naime, u subotu 30.marta u vremenu od 20:30 do 21:30 časova biće isključena javna rasvjeta u Ulici Nikole Pašića u Prijedoru čime će se Grad Prijedor priključiti grupi od 7.000 gradova koji će podržati tu akciju, saopšteno je iz Gradske uprave Prijedor.

Glavni cilj ove, najveće volonterske akcije, je poziv i način podizanja svijesti kod ljudi kako bi osigurali održivu budućnost naše planete ukazujući na klimatske promjene, prekomjernu potrošnju zemljinih resursa i ekološke probleme.

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, 12. godinu zaredom u cijelome svijetu organizira “Sat za planet Zemlju”.

Moto ovogodišnje akcije je “Skini se s plastike, navuci se na prirodu”.

Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva miliona domaćinstava učestvovalo u “Satu za planet Zemlju”, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Prošle godine u akciji je učestvovalo više od 7000 gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta sa stotinama miliona učesnika na svih sedam kontinenata.

www.prijedorgrad.org