Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, izvršili su kriminalističku obradu lica J.K. (1996) i M.G. (2000) oba iz Trnopolja, zbog postojanja osnova sumnje da su na području grada Prijedora i mjesta Trnopolje izvršila devet krivičnih djela.

Osumnjičeno lice J.K. se tereti da je dana 21.04.2015. godine u Prijedoru od jednog lica uz upotrebu fizičke snage otuđio žensku torbu čime je počinio krivično djelo „Razbojništvo“. Pet krivičnih djela „Teška krađa“ osumnjičeni je izvršio u mjestu Trnopolje, u vremenskom periodu od polovine mjeseca februara 2019. godine do 04.03.2019. godine, na način da je nasilno ulazio u unutrašnjost porodičnih kuća te iz istih otuđio novac i razne predmete. Dva krivična djela „Krađa“ osumnjičeni je izvršio na način da je u unutrašnjost kuća i pomoćnih objekat ulazio kroz otvoren prozor odakle je otuđio razne predmete.

Krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ počinio je na način da je oduzeo putnički automobil marke „Volvo“ privatnog vlasništva,koji je neovlašteno upotrebio za vožnju i prevoz otuđenih predmeta te tom prilikom na istom pričinio materijalnu štetu.

Osumnjičeno lice M.G. se tereti kao saučesnik u izvršenju navedenih krivičnih djela. Dio otuđenih predmeta je pronađen i biće vraćeni vlasnicima.

Materijalna šteta pričinjena izvršenjem navedenih krivičnih djela iznosi oko 14.000 KM.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uz čiju saglasnost su preduzete potrebne mjere i radnje, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, osumnjičeno lice J.K. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predato u nadležnost dežurnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, na dalje postupanje, dok je lice M.G. nakon kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija.

PU Prijedor