Policijski orkestar MUP-a Republike Srpske u nedjelju je premijerno nastupio pred prijedorskom publikom. Ovo je i prvi nastup ovog orkestra u okviru programa obilježavanja Dana policije Republike Srpske, 4. aprila.

Nastupu Policijskog orkestra u Pozorištu Prijedor prisustvovali su brojni građani. Na repertoaru su pored himni “Moja Republika” i “Bože pravde”, koračnica i marševa, bile i neke od popularnih pop, rok i disko kompozicija.

– Na neki maksimalan način pokušavamo da približimo muziku ljudima, i naravno jedan ovakav orkestar, ali i Policiju Republike Srpske – kaže Aleksandar Јovanović, asistent dirigenta Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske, a Dušan Pokrajčić, dirigent Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske napominje važnost ovog projekta:

– Ovo je novo iskustvo za sve nas, pošto duvačkog orkestra faktički nije bilo u Banjaluci dugo godina, tako da zajedno eto radimo da to što bolje zvuči.

Policijski orkestar MUP-a Srpske koji ima 20 članova, osnovan je u decembru 2017. Iza njih je veliki broj nastupa uključujući i nastup na ovogodišnjem Svetosavskom balu u Beču. Iako je osnovna uloga orkestra da služi MUP-u i učestvuje u obilježavanju svih važnih datuma na nivou Srpske, sve češće nastupaju samostalno.

– Pokazalo se da mi možemo da sviramo i samostalne koncerte, da idemo na različite defilee, za Svjetski dan muzike i drugim povodima – napominje Јelena Atlagić, šef Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske.

Nastup u Prijedoru prvi je u okviru obilježavanja Dana policije Republike Srpske.

– Ovo je ujedno i trenutak da promovišemo policijski orkestar kao jednu od organizacionih jedinica MUP-a, koji će i u narednom periodu pratiti važne događaje koje obilježava MUP širom Srpske – ističe Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor.

Naredni nastup Policijski orkestar MUP-a Republike Srpske imaće 31. marta u Istočnom Sarajevu.

RTRS